Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

O κόσμος θέλει τον μικρό Τζέι στο Μουντιάλ! “Όλα εξαρτώνται από τον πατέρα του!”

“Όλα εξαρτώνται από τον πατέρα του!” - Ποιοι είναι οι δημιουργοί της σελίδας στο facebook για τον μικρό Jay – Πώς έγινε η πρόσκληση στη Βραζιλία

O JAY PAEI Mundial"Η σχέση του μικρού Τζέι με τον Γιώργο Σαμαρά έχει συγκινήσει τον κόσμο. Σελίδα στο Facebook ζητάει από την ΕΠΟ να τον στείλει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας για να δει από κοντά το ίνδαλμά του.

Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι (ο αριθμός ανεβαίνει με εντυπωσιακό ρυθμό) ζητούν μέσω του Facebook να καλύψει τα έξοδα ώστε ο μικρός Τζέι να βρεθεί στη Βραζιλία για να δει από κοντά τον Γιώργο Σαμαρά.
Οι δυο τους έχουν στενή σχέση που δημοσιοποιήθηκε μετά το εκπληκτικό πλάνο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της Σέλτικ για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Τζέι λατρεύει τον Έλληνα άσο και χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις του στο γκολ που σημείωσε ο Σαμαράς στον αγώνα με την Ακτή Ελεφταντοστού.

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα.
 Η απόδειξη ότι υπάρχει ανθρωπιά. Η απόδειξη ότι όταν πολλοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να καταφέρουν κάτι που μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο.

Στην αρχή ήταν ένας, ο Στράτος Αλεξίου, μετά έγιναν δυο, μαζί με τον Δημήτρη Αθανασόπουλο, μέχρι το μεσημέρι τα μέλη της σελίδας του facebook  "Ο JAY PAEI Mundial" είχαν ξεπεράσει τους 75.000 και... συνεχώς αυξάνονται!

Ο σκοπός ήταν ένας: να κινητοποιηθεί η ΕΠΟ, ώστε ο μικρός θαυμαστής και φίλος του Γιώργου Σαμαρά να ταξιδέψει στη Βραζιλία και να είναι παρών την ερχόμενη Κυριακή στο ματς της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα, για την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ.
 Μπήκα διαχειριστής της σελίδας, όταν ήταν 350 τα likes και ανέβηκε τόσο πολύ, από τις άμεσες ενέργειες σε πάσης φύσεως ΜΜΕ: κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, blogs...", λέει στο Newsit ο Δημήτρης Αθανασόπουλος και πρόσθεσε: "Έτσι με την στήριξή τους και με απίστευτα πολλά τηλεφωνήματα φτάσαμε την σελίδα εκεί που της αξίζει για να δώσουμε ένα γερό μήνυμα στην ΕΠΟ, το οποίο και δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού το μόνο που μένει είναι η έγκριση του μπαμπά του Jay". 
Στη συνέχεια αναφερόμενος σε αυτήν την ομαδική προσπάθεια, τόνισε: "Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλο τον κόσμο που λέει ότι κάτι δεν ειναι εφικτό. Και σε εμένα τον ίδιο έδωσε αυτό το μήνυμα, χωρίς υπερβολή. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, το κάνεις και εμείς το κάναμε σε λιγότερο απο μια ημέρα! Σε λιγότερο απο μια ημέρα στέλνουμε ένα παιδάκι από την Σκωτία στη Βραζιλία, χωρίς να έχουμε σχέσεις μαζί του. Είναι καθαρά, θέμα ανθρωπιάς και δείγμα πολιτισμού".
Την ώρα που τα likes στη σελίδα αυξάνονταν συνεχώς, ο κ. Αθανασόπουλος είχε αρχίσει τις... έρευνες για να έρθει σε επικοινωνία με τον πατέρα του μικρού Jay. 

Πώς τα κατάφερε; "Εγώ αφού επικοινώνησα με την ΕΠΟ και διάφορους αθλητικούς φορείς, μου είπαν οτι χρειάζεται η άδεια του πατέρα του. Οπότε και εγώ πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της Celtic FC. Και από εκεί, με πολλές συζητήσεις και ανθρώπους μου δόθηκε το προσωπικό νούμερο του πατέρα.  Αν και πετούσαν για Βοστόνη εκείνη την ώρα, μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν. Όμως οι έντονες πιέσεις του κόσμου, της ΕΠΟ αλλά και του ίδιου του Γιώργου Σαμαρά, σίγουρα τον έκαναν να το σκέφτεται πιο θετικά! Τώρα όλα εξαρτώνται από την άδειά του. Εμείς πάντως πετύχαμε τον σκοπό μας...". 

Από αυτό το συγκινητικό βίντεο, με τους πανηγυρισμούς του μικρού Jay στο γκολ του Σαμαρά, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της σελίδας στο facebook...