Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Έκανε το καθήκον του

 Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Έκανε το καθήκον του 

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το καθήκον του. Επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη έχοντας ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, αλλά έριξε κατακόρυφα τις στροφές του μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 55’ για το 4-0. Η Λαμία μείωσε σε 3-1 και θα μπορούσε να μειώσει και σε 3-2! Η ουσία είναι ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το τρίποντο πετυχαίνοντας εκείνος ακόμη ένα τέρμα στο φινάλε.


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο ροτέισον στην ενδεκάδα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αλλάξει και τον Τζολάκη, δίνοντας φανέλα βασικού στον Πασχαλάκη! Οι Κίνι, Ρέτσος, Βέζο και Ρίτσαρντς ήταν στην τετράδα της άμυνας, με τους Έσε, Όρτα και Τσικίνιο στην τριάδα των χαφ, με τον τελευταίο να παίζει λίγο πιο μπροστά από τους άλλους δύο μέσους. Οι Ποντένσε και Μασούρας έπαιξαν στα φτερά της επίθεσης με μοναδικό προωθημένο τον Ναβάρο. Ο Λεωνίδας Βόκολος από την πλευρά του επέλεξε τον Λέικ στην κορυφή της επίθεσης και επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Τσιλούλη που είχε απουσιάσει με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη (24/4). Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Λαμία.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τη Λαμία, παρότι βρήκε χώρους η ομάδα του Βόκολου για να πατήσει στην περιοχή του Πασχαλάκη. Οι Πειραιώτες είχαν ως κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Ποντένσε, Τσικίνιο, Ναβάρο και Μασούρα. Έως και τη φάση του 1-0 με τον Τσικίνιο στο 24’ που προήλθε από έξοχη πάσα του Ποντένσε, ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν έβγαζε τόσο μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του. Όταν αποφάσισε να… χαϊδέψει για λίγο το γκάζι, τότε οι Πειραιώτες κατάφεραν να σημειώσουν και ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα με τον Ναβάρο (27’) και να κλειδώσουν ουσιαστικά το τρίποντο. Έως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν και για τρίτο τέρμα, αλλά είτε εμφανίστηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, είτε έλεγε «όχι» ο Κοσέλεφ. Μετά το 25’ ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Λαμία, αν και προσπαθούσε με τους Τσιλούλη, Μαρτίνεθ και Λέικ να βρει κενά στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Πασχαλάκης, όμως, δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε πολύ γρήγορα να πετύχει και τρίτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιτίας ενός λάθους του Σιμόν και μίας άψογης εκτέλεσης του Ποντένσε στο 53’. Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0 όταν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κοσέλεφ και τότε η Λαμία άρχισε να ανεβάζει στροφές. Ειδικά μετά την είσοδο του Τόσιτς στο 59’. Ο Τόσιτς άλλωστε έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και μείωσε σε 3-1 στο 64’ μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λαμία είχε άλλη μία ευκαιρία με τον Τσιλούλη για να μειώσει σε 3-2 στο 77’, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Ναι μεν νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε φτάσει κοντά στο 4-1 με τον Έσε στο 74’, αλλά η Λαμία με πρωταγωνιστή τον Τόσις έδειχνε αποφασισμένη για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, προκαλώντας τις έντονες παρατηρήσεις του Μεντιλίμπαρ. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που βρήκαν ένα τέταρτο γκολ με τον Αλεξανδρόπουλο έπειτα από ωραία συνεργασία των Ελ Αραμπί και Ελ Κααμπί στο 93' και το μυαλό τους τώρα είναι στον πρώτο ημιτελικό του Κόνφερενς με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ τη Μ. Πέμπτη (2/5).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσος (58’ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς – Έσε, Όρτα (84’ Ελ Αραμπί), Τσικίνιο (58’ Αλεξανδρόπουλος) – Ποντένσε, Μασούρας (73’ Ζέλσον Μαρτίνς), Ναβάρο (73’ Ελ Κααμπί)

ΛΑΜΙΑ : Κοσέλεφ – Σιμόν (59’ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ – Τζανδάρης, Νούνιες (46’ Τερεζίου) – Τσιλούλης, Κοντονίκος (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνεθ (75’ Τσούκαλος) –Λέικ (84’ Τσιλιανίδης)