Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Europa League: ΠΑΟΚ για ΑΕΚ για το γόητρο και… την βαθμολογία της UEFA

  

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν σήμερα την Λέστερ και  τη Γρανάδα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάση των ομίλων του Europa League και το ζητούμενο είναι μία καλή εμφάνιση ενώ το κέρδος θα ήταν η συγκέντρωση πόντων στην βαθμολογία της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Γρανάδα (19:55), έχοντας ως στόχο να αποχαιρετήσει με νίκη τη διοργάνωση, παρότι το μυαλό του θα το έχει στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, με αντίπαλο τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης”.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς παίκτες του , ενώ και η Γρανάδα θα έχει πολλές απουσίες, καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εκτός είναι ο τιμωρημένος Γιαννούλης, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και οι Ροντρίγκο (τραυματίας), Βιεϊρίνια και Περέιρα (εκτός λίστας) και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι τελικές επιλογές του Ουρουγουανού.

Οι πιθανότεροι 11 αναμένεται να είναι: ο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Μουσά Ουαγκέ  δεξιά και ο Λύρατζης αριστερά στην άμυνα. Κρέσπο, Βαρέλα στα στόπερ με τον Εσίτι και τον Νινούα στον χώρο του κέντρου, με τριάδα μπροστά τους Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Ελ Καντουρί και σέντερ φορ τον Τσόλακ.

Ο προπονητής της  Γρανάδα, Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν υπολογίζει τους Βίκο, Αζίζ, Ντίαζ, Βαγέχο, Μοντόρο, Λοθάνο και η  ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Ρουί Σίλβα, Ντομίνγκος, Χερμάν, Μίγια, Νέβα, Ερέρα, Γκοναλόν, Πουέρτας, Κένεντι, Ματσίς, Σουάρες.

Η UEFA όρισε τον Σκωτσέζο διαιτητή, Τζον Μπίντον, για να διευθύνει τον αγώνα, έχοντας για βοηθούς τους Ντάνιελ Μακφάρλαν και Άλαν Μουλβάνι.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα της Λέστερ

Με στόχο μια καλή εμφάνιση, που θα της δώσει ψυχολογία για τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα της Λέστερ (22:00).

Ο Μάσιμο Καρέρα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου από το King Power Stadium ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Λέστερ υποστήριξε πως άμεσα η ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει οργή και μαχητικότητα στο γήπεδο για να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου και του Δημήτρη Μελισσανίδη, έπειτα από όσα είπαν στους ποδοσφαιριστές στα Σπάτα.

Ο Ιταλός τεχνικός πρόσθεσε πως η ΑΕΚ είχε έλλειψη όρεξης και μαχητικότητας στα τελευταία παιχνίδια, κάτι που έχει επισημάνει στους παίκτες του στην ανάλυση που τους έχει ήδη κάνει, υπογραμμίζοντας πως οι κιτρινόμαυροι πρέπει να αποδείξουν στο γήπεδο ότι κατάλαβαν τα λάθη τους.

Η Ένωση θα έχει σημαντικές απουσίες απόψε, με τους Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, Λόπες, Ινσούα να μην υπολογίζονται και τον Λιβάγια να έχει μείνει εκτός.

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Τσιντώτας, στην άμυνα θα αγωνιστούν οι  Βασιλαντωνόπουλος, Νεντελτσιάρου, Χνιντ και Μιτάι. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σάχοφ και Σιμόες, με τον Γκαρσία και τον Τάνκοβιτς να είναι στα πλάγια. Ο Μάνταλος θα παίξει σε ρόλο «δεκαριού» και ο Ολιβέιρα θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, θα ξεκινήσουν με τους Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς, Μεντί, Ουντέρ, Τζάστιν, Μπαρνς, Μάντισον, Ολμπράιτον και Βάρντι.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Βίσερ από το Βέλγιο, με βοηθούς τους Νίλσεν, Βανιέζερε και τέταρτο τον Βρίσε.