Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πάολο Ρόσι, ο ήρωας της Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1982 - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του , στους αποψινούς αγώνες.

 Πάολο Ρόσι: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του (pic) 

Με ανακοίνωσή της η UEFA έκανε γνωστό ότι στα αποψινά ματς του Europa League οι ομάδες θα τιμήσουν τη μνήμη του Πάολο Ρόσι που πέθανε τα ξημερώματα

Μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας ακόμα μεγάλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχασε τη ζωή του.

Ο Πάολο Ρόσι Ιταλός επιθετικός, πρώτος σκόρερ του Mundial του 1982, που οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του τροπαίου στα ισπανικά γήπεδα, έφυγε από τη ζωή στα 64 του και βύθισε στο πένθος τη γειτονική ποδοσφαιρική χώρα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το RAI Sport, όπου εργαζόταν την τελευταία περίοδο, ο Ρόσι απεβίωσε λόγω «ανίατης ασθένειας».

Ο πρώην διεθνής στράικερ ων Γιουβέντους και Μίλαν με τα έξι γκολ που σημείωσε από το ματς με τη Βραζιλία στη δεύτερη φάση μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 κόντρα στη Δυτική Γερμανία, οδήγησε το «μπελ παέζε» στην κατάκτηση του τρίτου του τροπαίου στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Την ίδια χρονιά, ο Ρόσι είχε κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» της FIFA.

Συνολικά, ο Πάολο Ρόσι σε 251 ματς στη Serie A είχε 103 γκολ με τις Γιουβέντους, Μίλαν, Βιτσέντζα, Κόμο και Περούτζια ενώ ο απολογισμός του με την Εθνική Ιταλίας ήταν 49 συμμετοχές με 20 τέρματα.

Σημειώνεται επίσης πως ο εμβληματικός παίκτης είχε επιλεγεί το 2004 στη λίστα της FIFA με τους 125 κορυφαίους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

 Η UEFA συνεπώς δεν γινόταν να μην τιμήσει την μνήμη του.

Έτσι, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από όλες τις αποψινές αναμετρήσεις του Europa League (μεταξύ των οποίων είναι και τα ματς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), ως ελάχιστο φόρο τιμής στον «θρύλο» της Ιταλίας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει το Μουντιάλ του 1982, στο οποίο η Ιταλία έγινε πρωταθλήτρια κόσμου χάρη στα δικά του γκολ, που σημείωσε με τα χρώματα των «ατζούρι».