Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου Με αισιοδοξία ανατέλλει το 2018 για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο



http://i1.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CF%8913-2.jpg?fit=800%2C400Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η Πελοπόννησος κατατάσσεται από το Αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2018, με ειδική αναφορά σε συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως την αυθεντικότητα της, τη γαστρονομία της και τη βελτίωση των υποδομών της.

Η διάκριση αυτή, ως μοναδική περιοχή της Ελλάδας, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου για το 2017, η οποία είχε κύριο στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό το αποτέλεσμα το προσεγγίσαμε είτε μέσω συνεργασιών με στρατηγικούς εταίρους, όπως η Aegean, η TEMES και οι μεγαλύτεροι tour operator, είτε μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στις συνεργασίες μας αυτές στοχεύσαμε επίσης στην ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού, όπως ο μαθητικός και ο προσκυνηματικός με αναφορά στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Επιδιώξαμε επίσης να ενισχύσουμε όλες τις πρωτοπόρες δράσεις, με κορυφαίο το Menalon Trail, και να αναδείξουμε το δίκτυο των μονοπατιών όλης της Πελοποννήσου.
Η Περιφερειακή αρχή έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό της, σε ότι αφορά την υλοποίηση και την αναβάθμιση σημαντικών υποδομών της, που προσφέρουν άμεσα ή έμμεσα σημαντικά οφέλη στον τουρισμό, όπως τα λιμενικά έργα του Γυθείου, του Άστρους, το εξαιρετικό οδικό της δίκτυο, οι αρχαιολογικοί της χώροι και η δημιουργία και ο εκσυγχρονισμός των δομών υγείας.
Είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση του Έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων μπορεί και αξίζει η Πελοπόννησος να ανέβει ακόμη ψηλότερα.
Ήδη το 2018 έχει ανατείλει με αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο με δεδομένο ότι έφεραν αποτέλεσμα οι συνεργασίες μας με την Τ.Ε.ΜΕΣ και ανακοινώθηκαν οι τρεις νέοι προορισμοί για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας: Βρυξέλες, Κοπεγχάγη, Βιέννη. Η συνεργασία μας επίσης με το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και το Μάρτιο θα διοργανωθεί στην Πελοπόννησο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την Ευρώπη για το 2018, το World Tourism Forum Lucerne Think Tank.
Εντατικοποιούμε τους ρυθμούς μας για την ενδυνάμωση του προφίλ της Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ενίσχυση του προορισμού με νέες κλίνες, με τη συμμετοχή μας σε επενδυτικά γεγονότα, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.
Δημιουργούμε παράλληλα δυο σημαντικά εργαλεία για την διαχείριση του προορισμού και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενσωμάτωσης όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό μέσω Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού (DMS), και Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού (DMO).
Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβάλλεται από διεθνή ΜΜΕ και κατατάσσεται στους πρώτους προορισμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μετά τον Guardian, την Telegraph, την Daily Mail, το Independent, το Lonely Planet, τον ετήσιο οδηγό του Abta, το Conde Nast Traveler, και τώρα από το αμερικάνικο περιοδικό Travel + Leisure, επιμένουν κάποιοι χωρίς αίσθημα ευθύνης να δημιουργούν πλαστή εικόνα για τον τουρισμό στην περιοχή μας, μόνο και μόνο για να βλάψουν πολιτικά την Περιφερειακή Αρχή.
Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στην προσέλκυση επενδύσεων. Για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους αυτό φτάνουν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν, χωρίς ενδοιασμό, στοιχεία, τα οποία εν γνώσει τους είναι ανακριβή και αναξιόπιστα, ενώ αποκρύπτουν κάθε θετικό στοιχείο. Εάν δεν μπορούν λειτουργήσουν εποικοδομητικά και να συνδράμουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλύτερα να σωπαίνουν, διότι συνεχώς διαψεύδονται.