Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Ανησυχία υποψηφίων μετά το «πάγωμα» διαγωνισμού-Φόβοι για την 3Κ/2018


Ανησυχία σε υποψηφίους που αναμένουν τα προσωρινά ή, κυρίως, τα οριστικά αποτελέσματα προκηρύξεων του ΑΣΕΠ προκαλεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να «παγώσει» το διαγωνισμό που αφορά την προκήρυξη 1Κ/2017 λόγω αυθαίρετων διαδικασιών. Μάλιστα, το ίδιο το ΑΣΕΠ σε χθεσινή του ανακοίνωσε επιβεβαιώνει ότι η τύχη του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα κριθεί στα δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, που χθες έφτασε και στη Βουλή μέσω ερώτησής του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, αφορά την αλλαγή στάσης του
ΑΣΕΠ στον τρόπο προσμέτρησης των μορίων από μεταπτυχιακούς τίτλους και συγκεκριμένα ποιοι κρίνονται συναφείς με το αντικείμενο των θέσεων, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός οριστικών πινάκων περίπου 140 επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων, δηλαδή το 35% της αρχικής λίστας.
Εκατοντάδες μηνύματα υποψηφίων -Φόβοι για την 3Κ/2018
Σύμφωνα με εκατοντάδες μηνύματα που έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες από υποψηφίους που αναμένουν επί σειρά μηνών τους προσωρινούς ή τους οριστικούς πίνακες εκφράζονται έντονες ανησυχίες από υποψηφίους που αναμένουν τους προσωρινούς πίνακες, από επιτυχόντες προσωρινών πινάκων αλλά και υποψηφίους που δεν συμπερίλφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες. Κοινή συνισταμένη είναι το ερώτημα: «Τι θα γίνει με τον δικό μας διαγωνισμό».
Τα περισσότερα μηνύματα αφορούν την μεγάλη προκήρυξη 3Κ/2018 και επικεντρώνονται στην αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με την οποία, μετά απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ, είχε αποφασισθεί να προσμετρήσει η ειδική εμπειρία σε όλες τις θέσεις της Προκήρυξης 3Κ/2018 και όχι μόνο σε αυτές για τις οποίες η εμπειρία μοριοδοτείται ως κριτήριο κατάταξης. Οι φόβοι των υποψηφίων αφορούν τυχόν δικαστικές προσφυγές υποψηφίων που δεν θα συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες, με αποτέλεσμα να έχουμε και σε αυτή την περίπτωση «πάγωμα» της διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι για το θέμα είχαν εκφράσει την ανησυχία τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι μάλιστα είχαν επισκεφθεί, γι’ αυτό το λόγο, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη. 

aftodioikisi.gr