Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Βλάσιος Τσιώτος Δημαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης: Πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον για την αδικημένη και πληγωμένη Ευρωστίνη

 https://www.otavoice.gr/wp-content/uploads/2020/10/TSIOTOS.jpg

 Αίσθηση έκανε η ομιλία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλασίου Τσιώτου, κατά το προχθεσινό  Δημοτικό Συμβούλιο, όταν κλείνοντας την συνεδρίαση μίλησε δημόσια για την αδικημένη και  πληγωμένη Δημότική Ενότητα της Ευρωστίνης τονίζοντας τα εξής:

"Συνάδελφοι,  συνεχώς ακούω ότι είμαστε  ενιαίος Δήμος αλλά πρέπει να προσέχουμε και να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για την Ευρωστίνη.  Ακούω και διαβάζω απίθανα πράγματα και μερικά μερικά πράγματα τα ακούω και να διαβάζω από ανθρώπους που σέβομαι  ακούω και διαβάζω ας πούμε αναλογίες ποσοστό

ακούω και διαβάζω ποσόστωση το ένα τρίτο δηλαδή μου λέτε ότι επειδή φέτος εμείς δώσαμε όλα τα πεζοδρόμια 50.000 ευρώ στην παραλιακή Ευρωστίνη,  θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει 150.000 ευρω για το Ξυλόκαστρο. Επειδή λοιπόν στο Προφήτη Ηλία θα γίνουν έργα 1 700 πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα στον Άγιο Βλάση 5.100 και μετά να κάνουμε μαζί και πολλά άλλα.  

Είναι δύσκολο το καταλαβαίνω το χω ξαναπεί καταλαβαίνω τι Ευρωστίνη γιατί προσωπικά εγώ έχω φάει ψωμί από την Ευρωστίνη και τρώω ψωμί από την Ευρωστίνη από το 2007 πολλά χρόνια πριν διανοηθώ να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές και ξέρω πόσο πληγωμένη αισθάνεται η Ευρωστίνη.  όπως το ίδιο θα αισθανθεί και το Ξυλόκαστρο εαν κάποια στιγμή ενωθούμε το δήμο Σικυωνίων 

Όμως και δεν ισχύει για κανέναν από δω αλλά πρέπει να ακούγονται.  Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι χτίζουν καριέρες επαναλαμβάνω δεν ισχύει για κανέναν από δω χτίζουν καριέρες ποντάροντας πάνω στο αίσθημα αδικίας των Ευρωστινίων. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. 

Όταν  βρομίζουμε τη θάλασσα για να το πω έτσι όμορφα το βρίσκουμε στο αλάτι έλεγε η γιαγιά μου.  Δεν υπάρχει κανένα αδικημένο, όταν γίνονται πράγματα στο δήμο θα γίνονται παντού και θα γίνουν όπως πρέπει και όταν πρέπει και το ξέρετε εσείς εδώ ότι το ίδιο λέει λένε τα Τρίκαλα για το Ξυλόκαστρο τα χωριά για το Ξυλόκαστρο. 

Θα παρακαλέσω πάρα πολύ λοιπόν όλοι μας να σβήνουμε τέτοιες λογικές και όχι να τις φουντώνομαι.  Δεν υπάρχει κανένας αδικημενο κομμάτι ή θα είναι αδικημένος όλος ο Δήμος ή θα πρέπει να πρωχωρήση μπροστά και το λέω εγώ επαναλαμβάνω που το 14 εάν βγήκα δεύτερος εισαγωγικά συνδυασμός βγήκα από την Ευρωστίνη .Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως. Αυτό το παραμύθι  πρέπει να τελειώσει.  Οι μεζούρες στα έργα πρέπει να τελειώσουν 

Μπορώ να σας μιλάω μπορώ άλλο ένα τέταρτο για ποσοστά. Μπορώ να σας πω ότι καταθέσαμε πρόταση στον «Τρίτση» τριών εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων  ευρώ για αγροτικούς δρόμους και τα 1.700 είναι της Ευρωστίνης  και το 1. 900 του Ξυλοκάστρου και τι σημαίνει αυτό αφού έτσι έπρεπε να γίνει το λέω καλοπροαίρετα για το λέω για να ακούσετε εσείς εγώ σήμερα είμαι Δήμαρχος αύριο θα είναι κάποιος άλλος . η λογική του καντονίου πρέπει να τελειώσει.  

 Εδώ έχουμε φτάσει γιατί βλέπω τον Ανδρέα τον Καραβά εδώ έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο γελιότητας είναι μπροστά ο Αντρέας που να πιέζετε ο αντιδήμαρχος Ευρωστίνης να κάθεται τρεις μέρες στην Ευρωστίνη και τις άλλες δύο να είναι στο Ξυλόκαστρο να παίρνει τα λεπτά. Δεν είναι απλό το θέμα δεν είναι καθόλου απλό το θέμα είναι εύκολο το καταλαβαίνω είναι εύκολο να ποντάρουν κάποιοι πάνω στο συναισθηματισμό των Ευρωστινίων των Τρικαλινών των χωρίων. 

Είναι εύκολο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό παιδιά εγώ δέχομαι να μου ασκήσετε κριτική για ανικανότητα, είναι λάθος ασκούμε κριτική για μεροληψία είναι λάθος το οποίο θα το βρει κι άλλο μπροστά του και δεν είναι θέμα ποιος θα το δει μπροστά του είναι θέμα ότι εάν συνεχιστεί αυτό δεν θα έχουμε ποτέ πραγματικά ενιαίο Δήμο. Θα το λέμε μόνο για τα λόγια.

 Συγγνώμη που σας κούρασα αλλά το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό και σε αυτό ζητάω τη βοήθειά σας είμαι ανίκανος για όλο το δήμο σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την ανοχή σας παιδιά καληνύχτα.."