Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Παρέλαση… ντροπής και φέτος στην Αθήνα - Λοβέρδος: Ας είναι η τελευταία χρονιά με τέτοια μέτρα ασφαλείας

Vouli-parelasi

Για άλλη μια φορά στα χρόνια του Μνημονίου, η πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία, βίωσε την ιστορική εθνική ντροπή οι μαθητές της να παρελαύνουν σε… προστατευόμενο περιβάλλον.
Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” είχε και πάλι τα χαρακτηριστικά της παρωδίας, με τους μαθητές και τους γονείς τους να είναι εκ νέου τα θύματα της συλλογικής κουταμάρας, που απαγορεύει την προσέλευση πολιτών, και επιτάσσει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Με τα.. κάγκελα, απαραίτητο αξεσουάρ.
Τέτοιες εικόνες σε κάνουν να απορείς για τον κοινό νου, αλλά και για τον βαθμό νοημοσύνης των υπευθύνων, που δεν έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να βρουν μια λύση, που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν έκτροπα, και την ίδια στιγμή δεν θα προκαλεί τα συναισθήματα ντροπής που βίωσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, ή παρακολούθησαν τις σχετικές εικόνες.
  Ειδικά οι γονείς των παιδιών που παρέλασαν στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας πέρασαν από φωτιά και σίδερο για να συνοδεύσουν τα βλαστάρια τους στο Ζάππειο.
Για να τα απολαύσουν να παρελαύνουν ούτε λόγος! Από μακριά και με τα κυάλια! Οι μόνοι που είδαν την παρέλαση και από καλό σημείο, ήταν οι επίσημοι και οι δημοσιγράφοι και οι φωτορεπόρτερ. Θλίψη δηλαδή για άλλη μια χρονιά.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τόσο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος δεν άργησε να πάει σητν Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι έπρεπε να πάει...

«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, επίσης, κόμματα και συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας. 

Απολογισμός της φετεινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα:

- Οι αστυνομικοί περισσότεροι από γονείς και μαθητές
- Παρέλαση - ξεπέτα με διάρκεια μόλις 35 λεπτά
- Κανείς δεν μπόρεσε να χειροκροτήσει τα παιδιά του - άλλωστε γι' αυτό δεν γίνονται οι παρελάσεις;
- Τα κάγκελα ήταν περισσότερα και από τους θεατές οι οποίοι έψαχναν μια γωνιά που να μπορούν να δουν κάτι...

 
Και μετά το Ζάππειο, οι κλούβες! Κλούβες παντού, αστυνομικοί παντού, θλίψη! Απέραντη θλίψη. Αυτό που κάποτε ήταν γιορτή, αυτό που κάποτε ήταν παρέλαση με χειροκροτήματα από τον κόσμο που καμάρωνε για τα παιδιά του, τώρα είναι ένα αστυνομοκρατούμενο τσίρκο με τους επίσημους να είναι επι της ουσίας οι μόνοι θεατές αυτής της παρωδίας.