Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Κύπελλο Κορινθίας ( Δ΄ φάση): Προκρίθηκαν στην ημιελική φάση Αστέρας Δερβενίου , ΠΑΣ Κόρινθος και Άγιοι Θεόδωροι.

 

Με την διεξαγωγή των τριών  νοκ άουτ αγώνων από τους τέσσερις  του προγράμματος άρχισε σήμερα Τετάρτη 8/2 η Δ΄ (προημιτελική ) φάση του Κυπέλλου Κορινθίας αγωνιστικής  περιόδου 2022-2023.

Στο Δερβένι στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 2 - 1 του Τενεάτη Αθικίων και προκρίθηκε στην επόμενη (ημιτελική) φάση.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε σε «πρόωρο τελκό» που έγινε στο ΔΑΚ Κορίνθου ο ΠΑΣ Κόρινθος σε "πρόωρο  τελικό" μετά την νίκη της με 2 – 0 επι του ΑΟ Λουτράκι  με σκόρερς τους Μυργιώτη και Αμαραντίδη. 

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι στο σημερινό  αγώνα έκανε ντεμπούτο στο πάγκο του ΠΑΣ ο Κορίνθιος προπονήτης Παναγιώτης Τζαναβάρας που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου μετά την διακοπή της συνεργασιας της ομάδας με τον τεχνικό Κώστα Κιάσσο.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας είναι κάτοχος UEFA PRO και το 2007 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Σούπερ Λίγκα ως βοηθός και μετά ως πρώτος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. Στην πλούσια προπονητική του διαδρομή έχει εργαστεί σε: Παναχαϊκή, Κόρινθο, Ρόδο, Παναιγιάλειο, Αστέρα Μαγούλας,Βύζα Μεγάρων, Δόξα Δράμας, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου, Προοδευτική, ΑΕ Σπάρτη, Κόρινθο 2006. ΑΟ Υπάτου, Παναρκαδικό και Παναργειακό.

Με το ίδιο σκορ ( 2 – 0) στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου προκρίθηκαν και οι Άγιοι Θεόδωροι επί του Ολυμπιακού Άσσου. 

Ετσι μέχρι στιγμής στην ημιτελική (Ε) φάση του Κυπέλλου προκρίηκαν οι : Αστέρας Δερβενίου, ΠΑΣ Κόρινθος και Άγιοι Θεόδωροι.

Η Δ' φάση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15-2-23 στις 14:45 στο Λέχαιο με τον αγώνα του Κύψελου Κορίνθου με τον Ηρακλή Λεχαίου. 

Οι αγώνες της Δ΄ Φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας: 

Αστέρας Δερβενίου - Τενεάτης Αθικίων 2 - 1

ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΟ Λουτράκι 2 - 0

Άγιοι Θεοδώροι - Ολυμπιακός Άσσου 2 - 0

Κύψελος Κορίνθου - Ηρακλής Λεχαίου ( 15-2-23).