Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε ο ηθοποιός και λογοτέχνης Μάκης Πανώριος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο λογοτέχνης, εικαστικός και ηθοποιός, Μάκης Πανώριος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους.

Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά… Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1934. Σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε για 18 χρόνια σαν ηθοποιός, τα δέκα εκ των οποίων στο Εθνικό Θέατρο, ενώ απασχολήθηκε στην ελληνική ραδιοφωνία και στην τηλεόραση. Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται το 1962, όταν συμμετείχε στο θίασο του Μάνου Κατράκη ερμηνεύοντας το ρόλο του χάρου, στην παράσταση «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού του Mίκη Θεοδωράκη».