Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

''ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ''...

Διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του εθνικού ύμνου έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, με αφορμή καταγγελία του Γιάννη Δημαρά και του Τέρενς Κουίκ ότι όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά του δικαιώματα.

«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους, έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε τα ακόλουθα:
«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν».
Πηγή : naftemporiki.gr