Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ κ.ΣΑΜΑΡΑΣ



Ο κ.Σαμαράς δεν είναι Καποδίστριας, δεν είναι Ελευθέριος Βενιζέλος. Θέλει όμως να αλλάξει την Ελλάδα. Αυτή η κοινή επιθυμία του με τους προαναφερθέντες, μισητούς για κάποιους Έλληνες που ως Πρωθυπουργούς της Ελλάδας τους πυροβολούσαν, είναι η γενεσιουργός αιτία του ανελέητου πολέμου που δέχεται καθημερινά πλέον η Κυβέρνηση και θα δέχεται μέχρι την τελική πτώση του κ.Σαμαρά.
Οι εγχώριοι και οι ξένοι ελεγκτές και δημιουργοί της δανεικής σύγχρονης ελληνικής ιστορίας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την Ελλάδα στον 21ο αιώνα να σηματοδοτήσει παγκόσμια την ελευθερία της κοινωνίας, της οικονομίας και της σκέψης. Οι ολιγαρχικές δομές που απομυζούν την Ελλάδα για αιώνες πια προστατεύονται με νύχια και με δόντια για να μην καταρρεύσουν από τις κοσμογονικές αλλαγές της γνώσης, της επιστήμης και της τέχνης.
Μόλις κλείνει το ένα μέτωπο ο κ.Σαμαράς με τον κ.Βενιζέλο την επόμενη ημέρα ένα άλλο ανοίγει για να αποσταθεροποιεί την εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας και να αλλοιώσει το Σύνταγμα της. Ο κ.Τσίπρας που υπηρετεί αδαώς το διχασμό του έθνους έχει αρχίσει να ανησυχεί ότι το ρομαντικό 3% των αγνών επαναστατών του πεζοδρομίου μπορεί να κληθεί σύντομα να διαχειριστεί και να καταγράψει την ιστορία της Ελλάδας. Μία βαριά ιστορία που τιμωρεί τους παραχαράκτες της όπως συνέβη το 1922 και το 1974 με σφαίρες και ισόβια.
Ο κ.Σαμαράς έχει το απωθητικό ελάττωμα για το παρακράτος της χώρας ότι δεν μπορεί να εκβιασθεί. Δεν έχει λογαριασμούς στην αλλοδαπή, δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις που να μπορούν να καταγράφονται σε κασέτες εκβιαστών και κυρίως δεν συναλλάσσεται με την ολιγαρχία του τόπου. Ακόμα χειρότερα έχει απομακρύνει από κοντά του κάθε σύνδεσμο με την εθνική άμυνα της χώρας. Γενικώς είναι ένας ελεύθερος Πρωθυπουργός που εργάζεται για μία Νέα Ελλάδα. Πρέπει να αντικατασταθεί λοιπόν αν είναι δυνατό εχθές.
Στον αγώνα εναντίον του αναζητούνται εναγωνίως αφελείς ή πιστοί συνεργάτες που θα συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας. Από παραστρατιωτικούς επαναστάτες μέχρι επαναστάτες του πεζοδρομίου. Από ενάρετους μοναχούς μέχρι ρομαντικούς ιδεαλιστές της πολιτικής και των τεχνών. Οτιδήποτε θα φέρει την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος και των επιταγών του Συντάγματος που προβλέπουν εκλογές ανά τετραετία.
Εξαίρετοι διακομματικοί πολιτικοί όπως οι κ.κ. Βουδούρης, Κρεμαστινός, Οικονόμου, Τζιτζικώστας και αρκετοί άλλοι θεωρούν ότι είναι καλό για την Πατρίδα να κάνουμε εκλογές αύριο, να κάνουμε μία νέα Κυβέρνηση οικουμενική για το λαό αλλά χωρίς το λαό και οποιοδήποτε άλλο σενάριο προβλέπει την ανατροπή της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά. Αρκεί να φύγει ο ενοχλητικός κ.Σαμαράς.
Αδιαφορούν όλοι οι παραπάνω, μαζί με ένα μέρος της κοινωνίας, για τη συνεχιζόμενη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Κράτους. Το Κράτος της Ελλάδας εξάλλου είναι κάτι ξένο για τον Έλληνα. Δεν του λέει ίσως κάτι διαφορετικό από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ίσως όχι και άδικα αφού άλλαξαν οι ταμπέλες αλλά όχι το μπαξίσι και το ρουσφέτι μέχρι το 2009 και λίγα έτη ακόμα από κεκτημένη ταχύτητα, την αδράνεια του συστήματος και της κοινωνίας. Αδιαφορούν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, άλλος δρόμος πλην αυτού της οπισθοδρόμησης, της δουλείας στα ντόπια αφεντικά, του δόγματος των "κατουρημένων ποδιών" για μία συναλλαγή μετο Δημόσιο εξουσιαστή. 

Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά ξέρουμε πλέον ποιοι είναι αυτοί που θέλουμε να γυρίσουμε στο χθες. Είναι καταγεγραμμένοι. Είναι αυτοί οι ανώνυμοι που προσκολλήθηκαν στους ρομαντικούς επαναστάτες του 3% σε ένα βράδυ, κρύβονται μέσα στην κοινωνία και δεν μπορούν να στρατολογήσουν άλλους πια. Περιμένουν την κρυφή κάλπη για να σπείρουν ζιζάνια. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να κυβερνήσουν αλλά να εκβιάζουν και να ασκούν την τρομοκρατία της μίζας. Είναι αυτοί που δεν τους ενοχλεί η Νέα Δημοκρατία. Τους ενοχλεί ο κ.Σαμαράς προσωπικά.
Είναι το 22% των ψηφοφόρων που δεν έχει αλλού να πάει και δεν θα μετανοήσει αν δεν τιμωρηθεί, αν δεν εξοντωθεί. Αν δεν ερωτηθεί πόσο δημόσιο χρήμα διέρπαξε τα χρόνια της δυναστείας του και έφτιαξε οικήματα με ψηλές περιμετρικές φυλλωσιές για να κρύβεται. Μία μειονότητα που προστατεύεται ακόμα από τους θεσμικούς συνεργούς της και εμποδίζει την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την δημοκρατία, την ευημερία της Ελλάδας.
 
Τα ψέματα τελειώνουν για την Ελλάδα. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και όταν "φλεβαρίσει" η Ελλάδα και οι κάτοικοι της θα επιλέξουν ως δημοκρατικοί πολίτες για αυτούς και τα παιδιά τους. Την Ευρώπη του 21ου ή την Οθωμανική κουλτούρα του 19ου αιώνα.  
Ο κ.Σαμαράς μέχρι τότε ας ισχυροποιήσει την άμυνα του και ας διαλύσει επιθετικά μαζί με τον κ.Βενιζέλο τα αόρατα δεσμά που αλυσοδένουν αιώνια τον ελληνικό λαό ο οποίος βρίσκεται σε σύγχυση προκαλώντας αντανακλαστικά και πολιτική σύγχυση.   
Ο ενοχλητικός κ.Σαμαράς θα παραμείνει Πρωθυπουργός της χώρας γιατί ο ελληνικός λαός κουράστηκε να προσποιείται το ραγιά σε κάποιους Έλληνες. Δεν επιθυμεί ο ελληνικός λαός άλλες παρενθέσεις στη ζωή του.
Ίσως τελικά όμως ήρθε η ώρα μία γυναίκα να μας σώσει στον 21ο αιώνα συμβολικά...
 
 thedayaftergr.blogspot.gr