Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Θερμός υποστηρικτής των τουρκικών ζωτικών συμφερόντων ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία παρεμπιπτόντως δεν αναγνωρίζεται ως Κράτος από την Τουρκία,κ.Χριστόφιας υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική και περιφερειακή κυριαρχία της με την πρότασή του στο  κ.Αναστασιάδη για υλοποίηση αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την κατακτημένη Κύπρο στην Τουρκία. Η πρόταση του κ.Χριστόφια λίγες μέρες μετά και την τελευταία συμφωνία υλοποίησης του EastMed μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τη σταδιακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την αυταρχική Ρωσία αξίζει έπαινο εκ μέρους της Τουρκίας και αναμφίβολα μια καλή ηθική αμοιβή του.

Ο κ.Χριστόφιας διατύπωσε το μύχιο πόθο των Τούρκων που είναι η ενεργειακή τους αναβάθμιση και τροφοδότηση με την εκτροπή τουEastMed και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου προς την ενδοχώρα της και σύνδεσή τους με τον αγωγό TAP. Χρόνια τώρα προσπαθούσε να αποδείξει με Τούρκους αναλυτές ότι αυτή η επιλογή έπρεπε να προτιμηθεί εις βάρος της διόδου μέσω Ελλάδας. Επιτέλους ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Την καθυστέρηση ή ακόμα και ματαίωση διόδου τουEastMed μέσω Ελλάδας με πολλαπλά οικονομικά και γεω-στρατηγικά οφέλη ασφαλώς συνέδραμε και η χαρακτηριστική καθυστέρηση της Αριστερής Κυβέρνησης του κ.Τσίπρα που όπως και σε άλλες σημαντικές υποθέσεις όπως της επένδυσης του Ελληνικού έφτασε στο τέλος της θητείας της μέσα από αναβολές αποφάσεων και άλλα προσχήματα να προκρίνει μόνο όταν ήταν αδύνατη η ματαίωσή τους. Είναι γνωστό ότι το καθεστώς που οραματιζόταν ο κ.Τσίπρας από το 2015, ένα πιάτο φακές για όλους τους Έλληνες και χλιδή με ιδιωτικά σχολεία, ταξίδια αναψυχής και υψηλές καταθέσεις για τους συνεργάτες και πλήθος αξιωματούχων του δεν συμβαδίζει με ιδιωτικές επενδύσεις που παράγουν εργασίες και πλούτο για το λαό. Για αυτό εξάλλου μας ξεπέρασε και ηΑλβανία και αξιολογείται με 2 πιστοληπτικές μονάδες παραπάνω από τη χώρας μας μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στον αντεθνικό χώρο υπάρχουν και ευυπόληπτοι καραβοκύρηδες που σπρώχνουν τον αγωγό στη ν Τουρκία τη χώρα που απειλεί την Ελλάδα καθημερινά πια, με λόγια και έργα, επιδιώκοντας αποκλειστικά  το κέρδος των επιχειρήσεων τους μέσα από τη μεταφορά του υγροποιημένου αερίου. Για όλους τους Τούρκους, τον Αλέξη Τσίπρα και τους εφοπλιστές από κοινού με το βαθύ κράτος της Ελλάδας και τη σάπια ελίτ της και τα λιγούρια τσιράκια τους, ο κ.Χριστόφιας έκανε το «λαγό» σήμερα ενημερώνοντας όλους για τις αριστερές ανθελληνικές του θέσεις. Μετά από αυτό, τι αλήθεια να περιμένουμε για την Κύπρο και τον κ.Χριστόφια. Δεν αποκλείεται να δούμε το 2024 να εορτάζει και τα 50 χρόνια από τις ειρηνευτικές επεμβάσεις στην Κύπρο. Τόσο μίσος για την Ελλάδα από τον κ. Χριστόφια. Ντροπή!!!  

Thedayaftergr