Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με βρετανική αντιπροσωπ​εία συνδικαλισ​τών της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με βρετανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από συνδικαλιστές της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος (Labour Party), αντιπροσώπων βρετανικών οργανώσεων κατά της λιτότητας, καθώς και του βρετανικού Συνασπισμού Αντίστασης «Είμαστε Όλοι Έλληνες». Ο τελευταίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία βουλευτών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ως ανταπόκριση στο κάλεσμα των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζου για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πολίτες. Χαίρει της υποστήριξης όλων των μεγάλων συνδικάτων της χώρας και πολλών μελλών του βρετανικού κοινοβουλίου.
Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που πραγματοποιήθηκε από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε κοινή πολιτική στάση απέναντι στην επέλαση των χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων που φέρει ως αποτέλεσμα την άρση κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων και τη διάλυση των ίδιων των κοινωνιών. Ο συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, σε διεθνές και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίθηκε απαραίτητος, καθώς συνιστά κοινή εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται ένα πειραματικό μοντέλο καθυπόταξης της δημοκρατίας στην απληστία των αγορών, που στη συνέχεια θα προχωρήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η συνάντηση έκλεισε με αμοιβαία δέσμευση σχετικά με τη συνέχιση των πρωτοβουλιών συντονισμού, προκειμένου να μπορέσει η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό να προσφέρει τη βοήθειά της στη βάση από κοινού συμφωνημένων προτεραιοτήτων και δράσεων.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ως μονοπάτι επιστροφής στο βαλλόμενο «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».