Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αντί για “συγκυβέρνηση”… Εξεταστική

Την ώρα που τα παραδοσιακά ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που… άλλαξε και ανακάμπτει, με αφορμή την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του, τα social media και το διαδίκτυο κάνουν πάρτι. Μια «αντιπαράθεση» που είναι ενδεικτική της κατάστασης η οποία διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα, και επιβεβαιώνει ότι τα παλαιά ΜΜΕ έχουν προ πολλού χάσει την κυρίαρχη θέση που κατείχαν, αναφορικά με την καθοριστική άσκηση επιρροής στην κοινωνία και τις μάζες.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν πολιτικά. Και ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι μοναδική λύση για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης είναι η αυτοδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές. Θέτοντας ένα επίσης ξεκάθαρο δίλημμα, στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός: Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία.
Στο κομμάτι της ακυβερνησίας, εντάσσονται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Γιάννης Μιχελάκης μάλιστα, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, και δημοσιογράφος με χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, έθεσε το ζήτημα σε ένα πλαίσιο, το οποίο δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας.
«Εμείς δεν είμαστε παρέα με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα το σώσουμε και δεν θα γίνουμε συνένοχοι», σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης. Ξεκαθαρίζοντας ότι μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τη σχετική δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό, και θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr