Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Απρόβλεπτη τοπική καταιγίδα στην Αθήνα Ηταν τα… απόνερα της «Βικτώριας»

Καιρός : Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις καταιγίδες στην Αττική | in.gr
Τοπική καταιγίδα έπληξε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 14/11 τα δυτικά προάστια της Αττικής και το Κέντρο της πόλης, με το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην περιοχή του Κορυδαλλού να καταγράφει περίπου 19 mm βροχής. Τα πρωινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής.
Ήταν τόσο μεγάλης έντασης το ξέσπασμα που έκανε ο καιρός το απόγευμα της Πέμπτης, 14.11.2019, που δεκάδες δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν σε
ποτάμια σε λίγη μόλις ώρα!
Ήταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα όταν η κακοκαιρία… σφυροκόπησε απότομα πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής όπως το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, η Πετρούπολη, η Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω είδαν ξαφνικά τους ουρανούς να… ανοίγουν!
Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην λεωφόρο Κηφισού. Επίσης, είχε διακοπεί ως τις 20:45 το βράδυ η κυκλοφορία στην Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν ήταν λίγα τα σημεία του δρόμου που το νερό έχει… 15 πόντους βάθος, με τις ποσότητές του να είναι τεράστιες.