Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

 Αεροπλάνα πάνω από την Αθήνα: Rafale σχημάτισαν την ελληνική σημαία  

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε σήμερα Κυριακή (21.11.2021) στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Αμέσως μετά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράμμισε:

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε. Χρόνια πολλά!»

Στο  μήνυμά του για την ημέρα των Ένόπλων Δυνάμεων , ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει: «Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών. Η αφοσίωσή σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!» 

Με αφορμή τη σημερινή (21.11.2021) Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εύχεται χρόνια πολλά σε στελέχη και στρατεύσιμους, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όπως επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Twitter: «Με τη δική σας αφοσίωση στο καθήκον και με την ενότητα του λαού μας η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα, τα εθνικά της συμφέροντα και το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» τονίζει στο μήνυμά του. Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών παραθέτει φωτογραφία από τη δική του στρατιωτική θητεία στις ένοπλες δυνάμεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.

«Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Ημέρα των #Ενόπλων_Δυνάμεων, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ζήτω οι #Ένοπλες_Δυνάμεις! Ζήτω το #Έθνος!», αναφέρει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας!» έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.