Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Νέες προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Πελοπόννησο η συνεργασία μας με το Κρατίδιο του Έσσεν»

Εμφάνιση DSC_3503.jpg
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, του τουρισμού υγείας, του εργασιακού αθλητισμού και του νεανικού τουρισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Thomas Neu, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών του Κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού και τους επικεφαλείς των Ομοσπονδιών Κωπηλασίας, Στίβου, Βόλεϊ, Κολύμβησης και Πάλης του Έσσεν και πρόσθεσε ότι «οι υποδομές της Πελοποννήσου, καθώς και το μικροκλίμα της αποτελούν συγκριτικά της πλεονεκτήματα για την προσέλκυση του προπονητικού αθλητισμού».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Έσσεν για τη φιλοξενία των νέων από την Πελοπόννησο στις αθλητικές κατασκηνώσεις του τον Αύγουστο, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την εξωστρέφεια και την αξιοπιστία της έχει αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών. Η σημερινή μας συνάντηση εντάσσεται στο τριετές πλάνο συνεργασίας με το Κρατίδιο του Έσσεν».
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών ότι σύντομα θα αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, ενώ βρίσκονται σε φάση υλοποίησης επενδυτικά σχέδια για την προσέλκυση ομάδων για προπονητικούς σκοπούς και συμπλήρωσε ότι τα αθλητικά γεγονότα θα πρέπει να συνδυαστούν με πολιτιστικά γεγονότα, όπως άλλωστε υποδεικνύει το πολιτιστικό υπόβαθρο της Πελοποννήσου.
Η αντιπροσωπεία από το Έσσεν εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τις εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και σημείωσαν ότι η συνεργασία αυτή στον τομέα του αθλητισμού θα πρέπει, μέσω της Περιφέρειας που αποτελεί τον ιδανικό φορέα, να επεκταθεί και σε οικονομικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Πελοπόννησο οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών επισκέφθηκαν τους χώρους αθλητισμού στην Τρίπολη, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη, ώστε να προγραμματιστεί το πλαίσιο των επικείμενων αθλητικών δραστηριοτήτων.