Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η Αθηναϊκή Λέσχη, ο Πόλεμος στη Σύμη και το δίκτυο Γκιουλέν

Όταν ο πρώην διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων κ.Μεϊμάρης Μενέλαος, εξαίρετος κατά την κοινή ομολογία πολλών, υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από δεκαετίες υπηρεσίας στην πατρίδα, κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο στρατιωτικό διάβημα. 
Αμέσως μετά την παράδοση της διοίκησής του και την ανάληψη των καθηκόντων από τον επίλεκτο τωρινό διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Ηλιόπουλο Ανδρέα, εκπαιδευμένο στις ειδικές αποστολές, στην Αγγλία στο Βασιλικό Κολέγιο Αμυντικών Σπουδών (http://www.army.gr/default.php?pname=bio_asden&la=1) και φαβορί κατά τις φήμες για την ανάληψη της ηγεσίας του ελληνικού στρατού σε λίγους μήνες, ή και νωρίτερα αν χρειαστεί, ξέσπασε η προσφυγική εισβολή.  
Όταν ο πρώην διοικητής της Μεραρχίας της Ρόδου και των γύρω Νήσων εξαίρετος κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα για το ήθος του Υποστράτηγος Ματζάκος Κωνσταντίνος αποστρατεύτηκε κατά τις τακτικές κρίσεις από μία θέση υψηλής ευθύνης, κανείς δεν μπορούσε να βρει, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, τους λόγους. Λίγους μήνες μετά την παράδοση της διοίκησής του και την ανάληψη της διοίκησης από τον επίλεκτο τωρινό διοικητή Υποστράτηγο κ.Κουκουλομάτη, εκπαιδευμένο στις ειδικές αποστολές και φαβορί για προαγωγή στο προσεχές μέλλον, ξεσπάει μία ένταση στη περιοχή της Σύμης με την φημολογούμενη εισβολή Τούρκων πραξικοπηματιών. 
Όταν ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, γνωστός και από την υπόθεση απόπειρας απαγωγής του υιού του από κακοποιούς που σχετίζονταν και με άλλες απαγωγές εθνικόφρονων εφοπλιστών, δώριζε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού μας δύο ταχύπλοα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων, δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ενδεχομένως σύντομα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εθνικό σκοπό για την προάσπιση του Αιγαίου από την εφαρμογή ενός νέου πραξικοπήματος που δεν απέκλεισε σήμερα στις δηλώσεις του ο διασωθείς από το λαό του Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.
Λίγες εβδομάδες πριν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η λίστα με τα νέα μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης, μίας μη κυβερνητικής λέσχης με μακρά παράδοση προσφοράς προς την πατρίδα, που δημιουργήθηκε στα πρότυπα των Αγγλικών Λεσχών, όπου περιελάμβανε στα προς ένταξη μέλη της τον νυν διοικητή της ΑΣΔΕΝ, κατόπιν εγκρίσεως προφανώς του ΔΣ της Λέσχης (http://www.athensclub.gr/gr_pages/ds2.htm.) που απαρτίζεται από 3 στα 5 μέλη πρώην στρατιωτικούς και με πρόεδρο το στενό συγγενή και συνονόματο τού νυν Διοικητή της Μεραρχίας Ρόδου σηματοδοτώντας έναν νέο αξιακό κώδικα τιμής για τους εν ενεργεία αξιωματικούς του Στρατού μας, παράδειγμα προς τους νεώτερους.
Η περιβόητη «Βαριοπούλα 2» η αποκάλυψη της οποίας προκάλεσε τη σύλληψη Τούρκων στρατηγών την περασμένη Πέμπτη και την εσπευσμένη εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος την επομένη ημέρα Παρασκευή αναφερόταν σε ελληνοτουρκική εμπλοκή περιορισμένης προφανώς έκτασης για την αποσταθεροποίηση της εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η περιοχή εφαρμογής της. Αποτελούσε προφανώς την τελευταία λύση προστασίας ενός παρακράτους εντός του τουρκικού στρατεύματος που για τους γνωρίζοντες ασκούσε την πραγματική εξουσία σε πόλεις, χωριά και οδούς που τα ένωναν επί δεκαετίες. Η ενδεχόμενη υλοποίησή του θα έφερνε τα μέλη και φίλους της Αθηναϊκής Λέσχης στις επάλξεις για την υπεράσπιση της τιμής της Ελλάδας.
Ποιοι εμπνεύστηκαν, για ποιο σκοπό και γιατί ενδεχομένως επιμένουν για μία συμπλοκή δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, της αμυντικής συμμαχίας διαφύλαξης της ειρήνης στην Ευρώπη και προάσπισης των συμφερόντων των κρατών της Δύσης παγκοσμίως, απαιτεί ενδελεχή έρευνα. Οι ομολογίες των συλληφθέντων Τούρκων αξιωματικών, ακόμα και αυτών που βρίσκονταν στο πλάι του Ερντογάν και των Αρχηγών Στρατού για την πίστη τους στον πνευματικό τους ηγέτη Γκιουλέν δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τους εμπνευστές της μετατροπής του πολιτεύματος της  δημοκρατίας στην Τουρκία σε δικτατορία. Είναι θεωρητικά αποδεκτό επίσης πως δύο δημοκρατίες δεν πολεμάνε μεταξύ τους και απαιτείται η μετατροπή τουλάχιστον μίας σε δικτατορία ή έστω σε μία οικουμενική ολιγαρχία. Από την πλευρά τη δική μας εντύπωση προκαλούσε μέχρι πρόσφατα η παρουσία και η εκφώνηση ρητορίων σε επίλεκτα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων του λληνα Γκιουλέν, πρώην βασανιστή των ΕΑΤ/ΕΣΑ,  με την ανοχή των επικεφαλής, μελών της Αθηναϊκής Λέσχης, προφανώς συνοδοιπόρων αξιών και αξιολογητών, που σε κατάλληλα Συμβούλια προαγωγών και μεταθέσεων επιτελούν εθνικό έργο δίωξης αντιφρονούντων Αξιωματικών.
Για να μην κουράζει το thedayaftergr τους αναγνώστες, το παραμύθι στις Ένοπλες Δυνάμεις από συγκεκριμένους υψηλά ιστάμενους αφηγητές πρέπει να τελειώνει, όπως και οι συμφωνίες πλαίσιο με μία συμμετέχουσα εταιρεία, όπως και οι δωρεές εφοπλιστών ενόψει αποδέσμευσης κρατικών κονδυλίων προμηθειών όπως και οι γκουρού αξιωματικοί προμηθειών και μεταθέσεων όπως και η ανέλιξη αξιωματικών με βάση την πίστη τους σε αόρατα παρακρατικά δίκτυα πάσης φύσεως προωθήσεων. Καλά τα clubs αλλά τα πεδία των μαχών ορίζουν τους ηγήτορες και όχι οι κρατικές προμήθειες και οι μεταμεσονύκτιες σχέσεις. Το ψάρι δεν ψήνεται και από τις δύο πλευρές, με ή χωρίς μουστάκι. Δεν υπάρχει ένταση στο Αιγαίο όπως ενημερώνει την Ελληνική Βουλή και ο κ.Καμένος. Μόνο τμήματα με ετοιμότητα μισής ώρας, επιθετικά ελικόπτερα, πολεμικά σκάφη και αγνοούμενοι λαθροπραξικοπηματίες υπάρχουν.

Να συνενοηθούμε επιτέλους όλοι μαζί για να προχωρήσουμε μπροστά κάποια μέρα ως λαός και ως στρατός, ενωμένοι και όχι ξεκληρισμένοι, όπως οι απέναντι ανήμποροι πια γείτονές μας...
 

Thedayaftergr