Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων σε Ξυλόκαστρο καιι Κιάτο



Η ΔΟΥ φεύγουν ή καταργούνται, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έρχονται 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ), τα οποία θα στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια ή τα ΚΕΠ.
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.
Στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται στο πόρισμα είναι 99 απο τα οποία 20 θα λειτουργήσουν στις εξής πόλεις της Πελοποννήσου:
Κρανίδι, Δημητσάνα, Λεωνίδιο, Μεγαλόπολη, Παράλιο Άστρος, Αίγιο, Καλάβρυτα, Κάτω Αχαΐα, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Λεχαινά, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Γύθειο, Μολάοι, Σκάλα, Κυπαρισσία, Μεσσήνη, Πύλο.-ς