Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Άξιος» ο Πρετεντέρης!

giannis-pretenteris
Το βγάζει το χρυσό μεροκάματο, τα αξίζει τα λεφτά ο Γιάννης. Έτσι έλεγαν πάντα στο συγκρότημα ΔΟΛ – MEGA. Όλοι «στήνονται» στην τηλεόραση για να ακούσουν τι θα πει ο Γιάννης… έτσι έλεγαν. Έτσι έλεγαν και στις διαφημιστικές για να μαζέψουν το χρήμα.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης κατάφερε να πληρώνεται ως opinion maker, δηλαδή για τα καφενεία, διαμορφωτής της κοινής γνώμης.
Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης εμφανιζόμενος στο δελτίο των «οκτώ» – για τους γνώστες του συστήματος – αποτελούσε τον εκπρόσωπο τύπου του Ψυχάρη – Μπόμπολα. Δηλαδή ο Γιάννης διατύπωνε με το δικό του διεισδυτικό ταλέντο και την οξύτητα της «δημοκρατικής» του σκέψης, τα κελεύσματα του (ων) αφεντικού (ών) του. Δηλαδή ο Γιάννης μετέφερε και μεταφέρει σε επίπεδο δημοσιότητας, το βαλιτσάκι με τα θελήματα των επιχειρηματιών για τους οποίους δουλεύει.
Ο Σημιτικός Γιάννης, μεγαλούργησε την πενταετία Καραμανλή, έχοντας στο πλάι του την «αγωνίστρια» του βαθέως ΠΑΣΟΚ Μαρία Σπυράκη. Η μία στο πολεμικό «ανεξάρτητο» ρεπορτάζ και ο άλλος στο στούντιο, έδωσαν μάχες για να ηττηθεί αυτός που είχε ονομάσει τον Κώστα Σημίτη, «αρχιερέα της διαπλοκής». Ο Κώστας Καραμανλής, ήταν το «συμβόλαιο» του Γιάννη Πρετεντέρη από την πρώτη στιγμή. Ο Γιάννης, η Μαρία, ο γκαλοπάκιας Τάκης και ο Θέμος με τα cd-dvd του, ήταν τα παιδιά που δούλεψαν για το σύστημα ντόπιων εργολάβων και ξένων funds, που ήθελαν την Ελλάδα χρεοκοπημένη και υποτελή.
Ο Γιάννης τις τελευταίες ημέρες δεν περνάει καλά. Κλείνει ή αργοπεθαίνει το κανάλι του και χάνει το τηλεοπτικό του «βήμα». Παρότι περιμένει απεγνωσμένα να τον καλέσει ο Καλογρίτσας ή ο Μαρινάκης… μαθαίνουμε πως αυτό αργεί ακόμη. Του έχουν υποσχεθεί ομαλή μετάβαση και διάσωση αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Ο Γιάννης δεν περνάει καλά και για ένα ακόμη λόγο. Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, βγάζει στη σέντρα τα αφεντικά του Σημίτη και Παπανδρέου για τα διαχρονικά τους μαγειρέματα και απάτες εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και ο πιστός φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος γαβγίζει… που αλλού; πάλι κατά Καραμανλή. Και μόνο η σιωπηρή αλλά στιβαρή παρουσία του Κώστα Καραμανλή, τους αρρωσταίνει. Δεν θέλουν να υπάρχει. Στο άκουσμα της λέξης Ραφήνας βγάζουν… Σπυράκια. Ακόμη και η Σπυράκη για Μύκονο, πηγαίνει από Πειραιά και όχι από το μισητό λιμάνι.
Ένα διαχρονικό συμβόλαιο εκτελείται.
Και ο Γιάννης αναλαμβάνει να το τερματίσει στη λάσπη. Στο Βήμα της Κυριακής (04 Σεπτ.), στη φυλλάδα που κρατιέται στη ζωή, πουλώντας τις φωτοτυπίες μόνο στους Σημιτικούς, αναφέρεται εκ νέου στον Κώστα Καραμανλή. Δεν έχει σημασία τι γράφει… τα γνωστά, σημασία έχει ότι ο Γιάννης συνεχίζει τον ανένδοτο κατά του Καραμανλισμού, όπως άξια είχε πράξει και στις εσωκομματικές της ΝΔ τασσόμενος υπέρ του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελευθερισμού. Ο Γιάννης αξίζει τα λεφτά του! Τόσα χρόνια πέρασαν και ο Γιάννης δεν βαρέθηκε, δεν κουράστηκε, εκτελεί το ίδιο συμβόλαιο.
Μπράβο στον Γιάννη, άξιος! Και ως ρεπόρτερ και ως αναλυτής.
Και επειδή έχει υμνήσει το «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την παράδοση των Ιμίων στους Τούρκους, δύο φορές άξιος!!

Να υποθέσουμε πως την επόμενη Κυριακή, ο Γιάννης θα μας γράφει στη φυλλάδα του αφεντικού, αρθράκι με τίτλο: Simitis for president!
«Ο Κεντροδεξιός»

https://kentrodexios.wordpress.com/