Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Με στόχο το πρωτάθημα η Καλαμάτα για νίκη στο Βόλο κόντρα στη Νίκη.

 

Νίκη Βόλου εναντίον Καλαμάτας το γήπεδο της Νεάπολης (17:00), στην αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Football League. Η αναμέτρηση είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες αφού οι μεν γηπεδούχοι θέλουν την επιτυχία για να τελειώνουν με την παραμονή τους ενώ από την άλλη η Μαύρη Θύελλα στοχεύει το τρίποντο που θα της δώσει αέρα πρωταθλήτριας στον όμιλο.


Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν έχει έως τώρα στη σεζόν καταφέρει να πετύχει τρεις σερί νίκες και αν το πράξει σήμερα θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα αφού στη χειρότερη περίπτωση θα διατηρήσει την απόσταση στην κορυφή που την χωρίζει από Ρόδο και Καλλιθέα.

Οι μελανόλευκοι προέρχονται από τις επιτυχίες κόντρα στους Ροδίτες στο ντέρμπι κορυφής και επί του Αστέρα Βλαχιώτη, με την άμυνα έως τώρα στη σεζόν να αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας. Η Καλαμάτα συνεχίζει να εντυπωσιάζει, έχοντας δεχτεί γκολ μόνο στις δύο ήττες της, από την Καλλιθέα και την Επισκοπή.

Από τη σημερινή αναμέτρηση θα λείψει ο ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ο Τιμόθεος Τσελεπίδης καθώς αποβλήθηκε στην προηγούμενη αναμέτρηση, ενώ αντίθετα αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος ο οποίος αποθεραπεύτηκε. Διαθέσιμος είναι και πάλι ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος, ο οποίος εξέτισε την ποινή για τις κάρτες και ο Εβάν Σαλίν, που δεν ήταν στην αποστολή με τον Βλαχιώτη.

Η Μαύρη Θύελλα έχει φύγει από το Βόλο με ισοπαλία στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της, ενώ έχει να νικήσει από το Νοέμβριο του 1998. Από τότε η Νίκη έχει δύο νίκες, με τελευταία το Φεβρουάριο του 2005, και τις τρεις ισοπαλίες.

Στον πρώτο γύρο η Νίκη Βόλου είχε φύγει με το 0-0 από την Καλαμάτα.

Οι Βολιώτες καίγονται για τη νίκη καθώς ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και τη συμμετοχή τους στη νέα Σούπερ Λιγκ 2, σε αντίθεση με τους Καλαματιανούς που βρίσκονται με τα δύο πόδια στη νέα Β’ Εθνική και παλεύουν για την τιμή των όπλων και την πρώτη θέση. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες καθώς είδε τους Αλιατίδη και Πολίμο να βγάζουν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα και να δηλώνουν παρόντες για την αναμέτρηση.  Στην αποστολή της ομάδας συμμετέχουν 24 ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα επιλεχθούν οι 20, λίγο πριν τον αγώνα. 

Αυτοί είναι οι εξής: Περιστερίδης, Καραγκιόζης, Πολίμος, Μπαλάφας, Αργύρης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Καλουτσικίδης, Πέτσης, Ματέα, Μπόσιο, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Κωστίκος, Μέτσε, Σαλαμούρας, Γκαρσία, Κρουθ, Ζιάκας, Τσιώλης, Τζοβάρας, Ροχάνο, Πετράκης, Γκονζάλες.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από τον σύνδεσμο Ηπείρου. Βοηθοί του θα είναι οι Αχιλλέας Νίκζας, Βασίλειος Μάνος (Λάρισας) και 4ος ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου).

 

Η βαθμολογία

1

Καλαμάτα

14

13-3

28

2

ΑΣ Ρόδου

14

15-12

26

3

Καλλιθέα

13

19-10

24

4

Ιάλυσος Ρόδου

14

13-12

21

5

ΑΟ Επισκοπής

14

8-7

19

6

Αιγάλεω

14

11-12

18

7

ΑΣ Σαντορίνης

14

7-10

17

8

Νίκη Βόλου

14

10-11

16

9

Ασπρόπυργος

13

7-18

8

10

Αστέρας Βλαχιώτη

13

5-13

7