Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜMATEIΑ​Σ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής αλληλεγγύης της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία της οργάνωσης "Μαζί για το Παιδί" στην οποία συμμετέχουν 10 σωματεία-ιδρύματα για την φροντίδα παιδιών με ειδικές και πολλαπλές κοινωνικές ανάγκες.

Κατά τη συνάντηση προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη υγιεινής, καθαριότητας, σχολικά είδη, καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γραμματέας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, η αναπληρώτρια Γραμματέας κα Χρ. Χαλιλοπούλου, ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής κ Χρ. Μπαρτσόκας, καθώς και η κα Μ. Μιναΐδη, μέλος ΔΣ.

Εκ μέρους της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο Γραμματέας κ. Αθ. Μπούρας.

Μετά τη συνάντηση, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί αξία και υποχρέωση κάθε οργανωμένου φορέα της πολιτικής και της κοινωνίας αλλά και εργαλείο ουσιαστικής και αποτελεσματικής δράσης. Η Νέα Δημοκρατία ενστερνιζόμενη αυτή την αξία αναπτύσσει ποικίλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια εποχή όπου μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας είναι πιο ευάλωτοι και έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Εργαζόμαστε στοχευμένα και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όπως αυτές καταγράφονται από τους αντίστοιχους φορείς. Υποχρέωση μας είναι να φροντίζουμε όχι μόνο για την παροχή υλικών αλλά και άυλων αγαθών που προσφέρουν γενικότερη ανακούφιση, παράλληλα δε να εργαζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών μέσα από βήματα ανάπτυξης του τόπου. Συνεχίζουμε σταθερά τις προσπάθειές μας».