Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μήνυμα Κουβέλη σε Σαμαρά για τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-Fotis-Kouvelis
Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναγκαιότητα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχουν οι αλλαγές αυτές, είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατανοεί ότι με μια “ολική επαναφορά” στην πρώτη γραμμή της διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ θα συγκρατήσει φυγόκεντρες τάσεις, και ενδεχομένως να ξαναγίνει “επιλογή” για πολίτες που είτε το εγκατάλειψαν στο πρόσφατο παρελθόν, είτε παρακολουθούν σήμερα με περίσσευμα προβληματισμού τον ρόλο του στον δημόσιο βίο.
Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του, προσέγγιζε μέχρι σήμερα με μερική αποστασιοποίηση τον ανασχηματισμό. Μέχρι σήμερα. Όχι πια. Με δήλωση την οποία έχει κάνει στην εφημερίδα “Real News”, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα να γίνει άμεσα ανασχηματισμός. Και αιτιολογεί με πειστικό τρόπο τη θέση του, που επί της ουσίας συνιστά μερική αλλαγή στάσης.
“Η λειτουργία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να λυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί.
Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια.
Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό, βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης”, επισημαίνει με έμφαση ο Φώτης Κουβέλης.
Από το περιβάλλον του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προκύπτει ότι η ίδια η συζήτηση για τον ανασχηματισμό τον έχει καταστεί πλέον… αναπόφευκτο, καθώς η κυβέρνηση χάνει καθημερινά πολύτιμο χρόνο, ενώ και οι υπουργοί δεν δείχνουν διάθεση να “τρέξουν” θέματα της αρμοδιότητάς τους, και εκκρεμότητες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα και την επόμενη μέρα.

ysterografa.gr