Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ένας θρύλος για τον Ολυμπιακό (vid)



Ο Μίτσελ είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον θρύλο της Ρεάλ που γνωρίζει τη Λεβάντε, αλλά και το σκάνδαλο με τον Βαλντεράμα!



Ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, όπως όλα δείχνουν, θα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού από τον Φεβρουάριο έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο γνωστός ως Μίτσελ αποτελεί γέννημα θρέμμα Μαδριλένος, αφού είδε το πρώτο φως της μέρας στις 23 Μαρτίου του 1963 στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.
Τα πήρε όλα...
Ο 49χρονος προπονητής έκανε μεγάλη καριέρα στη Ρεάλ κατακτώντας σχεδόν τα πάντα σε 15 χρόνια παρουσίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πήρε πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωπαϊκό, σούπερ καπ Ισπανίας, αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της La Liga (1986), κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη (1988), ενώ το 1990 ήταν δεύτερος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση έχει σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην ισπανική τηλεόραση από το 1994 έως το 2005, όμως, αποφάσισε να... αλλάξει παραστάσεις ως τεχνικός!
Ο Μίτσελ θέλει να κάνει την ίδια σπουδαία καριέρα και στην προπονητική κάνοντας τα πρώτα του βήματα στη μαδριλένικη Βαγιεκάνο τη σεζόν 2005-06. Ο 42χρονος, τότε, τεχνικός καθοδήγησε τη Ράγιο σε 38 παιχνίδια στην Segunda Division.
Παρεμβολή από Καλντερόν και παραίτηση
Το... αγροτικό του το έκανε εκεί και πήρε... μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, προπονώντας τους Νέους της «Βασίλισσας». Κατάφερε να παραμείνει στον πάγκο των ταλέντων της Ρεάλ για 42 παιχνίδια, δηλαδή για όλο το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Αποχώρησε στις 3 Δεκεμβρίου 2008, έπειτα από μια διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ραμόν Καλντερόν. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ έκανε παρεμβολή στο έργο του Μίτσελ με αποτέλεσμα αυτός να παραιτηθεί και να βρει την... Ιθάκη του στη Χετάφε.
Η καλύτερη θέση στην ιστορία της Χετάφε
Στις 27 Απριλίου 2009, αντικατέστησε τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ στον ισπανικό σύλλογο. Ο Μίτσελ έσωσε τη Χετάφε από τον υποβιβασμό στην ισοβαθμία με την Μπέτις, καθοδηγώντας την στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν τη σεζόν 2008-09.
Ο Μαδριλένος προπονητής μετά από αυτή την επιτυχία του συνέχισε την Χετάφε κάνοντας και την προετοιμασία και τον γενικό έλεγχο στην ισπανική ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σεζόν 2009-10 να οδηγήσει τη Χετάφε σε μια ευρωπαϊκή θέση (την 6η) που ήταν και η καλύτερη της στην ιστορία της στη Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σωτηρία, αλλά απομάκρυνση
Ο Μίτσελ, όπως ήταν φυσικό, παρέμεινε και την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και παρότι έσωσε την Χετάφε από τον υποβιβασμό, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο, λόγω του πολύ άσχημου δεύτερου γύρου στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, ανακοινώθηκε από τη Σεβίλλη μετά την απόλυση από τον σύλλογο της Ανδαλουσίας του Μαρσελίνο Γκαρσία Τοράλ. Ο Μίτσελ έκατσε στον πάγκο της Σεβίλλης για τα εναπομείναντα 17 ματς της σεζόν υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και θα ανανεωνόταν αυτόματα, αν η ομάδα τερμάτιζε στην πρώτη ομάδα και έπαιρνε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Μίτσελ τερμάτισε στην 9η θέση καθώς πήρε 7 νίκες και δεν κέρδισε μια θέση στην Ευρώπη. Ομως, ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο του έδειξε εμπιστοσύνη και του έδωσε τα... κλειδιά του «Σάντσεθ Πιθχουάν» και για τη σεζόν 2012-13.
Ο Βαλβέρδε τον στέλνει στον Ολυμπιακό
Η φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν ξεκίνησε ιδανικά για τη Σεβίλλη του Μίτσελ καθώς επικράτησε της Ρεάλ και δέχτηκε την πρώτη της ήττα από την Μπαρτσελόνα (2-3) με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα, όμως, ήρθε η κατηφόρα με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας να μετράει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες σε 19 ματς, πριν δηλαδή απολυθεί ο Μίτσελ στις 13 Ιανουαρίου 2013 μετά την ήττα στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε με 2-0.
Οπως όλα δείχνουν, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού... στέλνει τον Μίτσελ στο Καραϊσκάκης καθώς αυτή η ήττα ξεχείλισε το ποτήρι και ο συμπατριώτης του τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Σεβίλλης, λόγω των φτωχών αποτελεσμάτων όπως ανακοινώθηκε. Ξέρει την Λεβάντε...
Ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός επιθυμεί Ισπανό προπονητή είναι για... χάρη της Λεβάντε. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει σχεδόν κριθεί και οι Πειραιώτες θέλουν να τα δώσουν όλα στο Europa League, όπου έχουν κληρωθεί με την ισπανική ομάδα.
Ο Μίτσελ έχει αντιμετωπίσει τη Λεβάντε για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν, αφού την φιλοξένησε στο Σάντσεθ Πιθχουάν για τον πρώτο γύρο και το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Οικογενειάρχης και λάτρης του θεάματος
Ο Μίτσελ είναι παντρεμένος με την Μερσέντες με τον γάμο να γίνεται στη Μαδρίτη και έχει αποκτήσει και δύο παιδιά. Το ένα εκ των οποίων, είναι ο Αντριάν και ακολουθεί ποδοσφαιρική καριέρα με τον πατέρα του να τον έχει πάρει στην Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, αλλά και την Χετάφε όταν ήταν εκεί προπονητής.
Ο Μαδριλένος τεχνικός είναι λάτρης του θεαματικού ποδοσφαίρου και φαίνεται πως και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον παίρνουν στον Πειραιά...
«Παίζοντας» με τα γεννητικά όργανα του Βαλντεράμα
Ο Μίτσελ όταν ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής είχε απασχολήσει με μια... περίεργη ενέργεια του. Σε ένα παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν αντίπαλος με τον Κάρλος Βαλντεράμα σε μια στημένη φάση και οι τηλεοπτικές κάμερες τον έπιασαν να... παίζει με τα γεννητικά όργανα του Κολομβιανού. Σύμφωνα με τις τότε εξηγήσεις που δόθηκαν θέλησε να προκαλέσει τον Κάρλος Βαλντεράμα, αλλά αυτός ήταν απτόητος, παρά το χέρι που του έβαλε ο Μίτσελ!