Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας | Σοβαρά τραυματισμένος ο Τούρκος εισαγγελέας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τούρκος εισαγγελέας τον οποίο κρατούσε επί ώρες όμηρο μια ακροαριστερή οργάνωση, καθώς έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος είπε ότι δύο από τους δράστες της ομηρίας του δικαστικού λειτουργού σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σελαμί Αλτινόκ, ο εισαγγελέας χειρουργείται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


«Εξαιτίας των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση», διευκρίνισε ο Αλτινόκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νεκροί είναι οι τρεις δράστες της ομηρίας του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη όπως ανέφερε μέσω Twitter ένας ιστότοπος που συνδέεται με την τουρκική ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P).
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο εισαγγελέας τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών.
«Οι τρεις φίλοι μας σκοτώθηκαν από πυρά» ανέφερε το μήνυμα.

Δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξακριβωθεί η πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το δικαστικό μέγαρο όπου κρατείται όμηρος ο Τούρκος εισαγγελέας Μεχμέτ Σαλίμ Κιράζ από μέλη της οργάνωσης DHKP-C. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πάνω από το δικαστικό μέγαρο υψώνεται καπνός, κάτι το οποίο πιθανώς να σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε κάποια αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του εισαγγελέα.  

Τουρκική ιστοσελίδα ανέφερε ότι τόσο οι ένοπλοι όσο και ο εισαγγελέας τραυματίστηκαν στην επιχείρηση αλλά μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Ο Κιράζ είχε αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που είχε σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί ενώ έφηβος  πήγαινε να αγοράσει ψωμί. Νωρίτερα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν τους τρομοκράτες να κρατούν όπλο στον κρόταφο του εισαγγελέα...


e-typos.com