Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Οι Ικαριώτες αρνήθηκαν την αλλαγή της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, στο νησί τους και ζητούν με πανικαριακό ψήφισμα την επίσημη αναγνώριση της “Ικαριακής Ώρας”

map
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Με πανικαριακό ψήφισμα, κατόπιν συνεδριάσεων των τοπικών επιτροπών, οι κάτοικοι της Ικαρίας αποφάσισαν να αρνηθούν την αλλαγή της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, στο δικό τους πανέμορφο νησί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι γνωστοί για την φιλοξενία αλλά και την ιδιορυθμία τους Ικαριώτες επισημαίνουν τα εξής: «Η αλλαγή ώρας – και μάλιστα το να την πάμε μία ώρα μπροστά- ούτε καν πίσω, είναι κάτι, που δεν συμβαδίζει με την ικαριακή νοοτροπία και τα ήθη. Πέραν τούτου, αυτός ο αυτόματος συντονισμός με τα ρολόγια όλου του κόσμου, θα έπληττε την εικόνα μας, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου».
Η απόφαση των λαϊκών επιτροπών κοινοποιήθηκε στην Δημοτική Αρχή του νησιού, όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το αίτημα να εξαιρεθεί η νήσος Ικαρία από την θερινή ώρα. Οι πιέσεις θα κορυφωθούν, καθώς οι τοπικοί άρχοντες πιέζονται λόγω των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κατά της Αλλαγής της Ώρας δήλωσε, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή μέχρι να αναγνωρισθεί επίσημα και να αναγράφεται στους σχετικούς πίνακες, η “Ώρα Ικαρίας”!
Έτσι, τα ρολόγια της Επικράτειας θα συντονίζονται ξανά με την “Ώρα Ικαρίας” τον Οκτώβριο. Όταν δηλαδή, ο χρόνος γυρίσει… μια ώρα πίσω!


elliniki-gnomi.eu