Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κόρινθο με φορείς Υγείας του Νομού



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από πρόσκληση των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μαρίας Θελερίτη, Γιώργου Ψυχογιού και Γιώργου Τσόγκα και του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εχθές Τρίτη (13/10) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κόρινθο με φορείς Υγείας του Νομού. Στους φορείς είχε αποσταλεί εκ των προτέρων φόρμα αναφοράς προβλημάτων και προτάσεων για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας στο Νομό.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους βουλευτές, συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο Συντονιστής της Ν.Ε. κ. Αντώνης Πρεντάκης και ο υπεύθυνος της Ν.Ε. για θέματα Υγείας Ηλίας Κοφινάς.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:


·         Εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Κορίνθου και συγκεκριμένα ο Διοικητής κ. Ι. Άρχοντας, ο κ. Ν. Καμπάς εκ μέρους των γιατρών της επιστημονικής επιτροπής, ο κ. Τζιτζίκος, εκ μέρους των νοσηλευτών/τριών, και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Πανουσόπουλος.

·         Εκπρόσωποι από όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού και   το προεδρείο του Σωματείου (Δ/ντής Κ.Υ. Νεμέας και εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στα Κ.Υ. του Νομού)

·         Εκπρόσωπος των ΠΕΔΥ Κορινθίας, η κ. Παπακωνσταντίνου

·         Εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ, η κ. Βουρβοπούλου

·         Εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών Κορινθίας, η Πρόεδρος κ. Τασία Μπάρτζη, η γραμματέας κ. Σοφία Κλοκώνη και το μέλος ο κ. Π. Σιαπκαράς.

Οι βουλευτές κάλεσαν τους προσκεκλημένους να αναφέρουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιεραρχώντας τα κατά σπουδαιότητα. Δεσμεύτηκαν δε ότι θα τα μεταφέρουν στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, την Πέμπτη 15/10 σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο.

Τα βασικά προβλήματα που αναδείχτηκαν από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων και τη συζήτηση που ακολούθησε αφορούν στα εξής:

  • τον τρόπο διοίκησης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων
  • την υποστελέχωση του ΠΕΔΥ,
  • την ανάγκη δημιουργίας Χάρτη Υγείας (βάσει της προσβασιμότητας των πολιτών και ασθενών)
  • την ανάγκη αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας των πρωτοβάθμιων μονάδων,
  • τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τις ανάγκες συντήρησης ή και ανανέωσης του υφιστάμενου εξοπλισμού
  • τις ελλείψεις σε αναλώσιμα,
  • τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Φαρμακοποιών

Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν επίσης και σε μια σειρά επιπλέον ζητήματα, όπως για παράδειγμα η ανάγκη ίδρυσης και στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο, η ανάγκη επαναλειτουργίας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο Νομό, η ενίσχυση και στελέχωση της Μονάδας Αποκατάστασης που υπάρχει στα Ίσθμια, καθώς και η ανάγκη στελέχωσης των ΤΕΠ ( Τακτικών Εξωτερικών Περιστατικών) με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση των βουλευτών ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιείται τακτικά ώστε να προωθούνται προς την Κυβέρνηση τα θέματα Υγείας του Νομού Κορινθίας.

Τετάρτη 14/10/2015