Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης διαλύει την “παράγκα”

vaggelis-meimarakis-proedros-nd
“Ως εδώ και μη παρέκει”, ήταν το μήνυμα της παρέμβασης-ξέσπασμα του Προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη στην ΚΕΦΕ, την επιτροπή για την οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου, και όχι βεβαίως όπως προβοκατόρικα “ερμηνεύουν” οι συνήθεις ύποπτοι Παπαμιμίκος, Τσιμάρας και σία η προετοιμασία αποχώρησής του από την διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος ξέρει τη ΝΔ όσο ελάχιστοι, καθώς την έχει υπηρετήσει από όλες τις θέσεις πάνω από 3 δεκαετίες, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και βεβαίως υπηρετεί, ευαγγελίζεται και εγγυάται τη διαφάνεια και την ομαλότητα της Παράταξης, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθησή της σε “πολιτική παράγκα” με πρωταγωνιστές τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Γενικό Διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, ο οποίοι προκαλούν ερωτηματικά με τη στάση τους, τις μεθοδεύσεις τους και πάντως λειτουργούν ως κατευθυνόμενα όργανα.

Βουίζει, πλέον ο τόπος εντός και εκτός των τοιχών της ΝΔ ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος όντας Γραμματέας του κόμματος αλλά και πρόεδρος της ΚΕΦΕ δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Μετά από τη σημερινή εξέλιξη, ωστόσο, γεννώνται πολλά ερωτηματικά και για τη στάση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί ενώ η ΚΕΦΕ, υπηρετώντας τη διαφάνεια, είχε συμφωνήσει να κάνει ανοικτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου και να καλεί όσες εταιρείες επιθυμούν να δώσουν προσφορά για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, το δίδυμο Παπαμιμίκος-Τσιμάρας προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίασή της έχοντας επιλέξει από κοινού μια εταιρεία η οποία με απευθείας ανάθεση θα αναλάμβανε τη δουλειά.

Και όλα αυτά όταν είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι οι εσωκομματικές εκλογές του 2009 με αυτή τη φαεινή διαδικασία από τη βάση (ο Θεός να την κάνει βάση) ήταν ένα “όργιο” παρανομίας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.

Είναι πια γνωστό ότι ενώ το 2009 είχε δαπανηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, στις 12 το μεσημέρι είχαν πέσει τα τερματικά σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να ελέγχουν όσοι προβοκατόρικα θέλησαν να ψηφίσουν και δύο και τρεις και όσες φορές το επιχειρούσαν.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε σωρεία εκλογικών τμημάτων δεν ζητούσαν αστυνομική ταυτότητα και ο καθένας και η κάθε μια δήλωνε ό,τι ήθελε.

Αναρωτήθηκε κανείς από αυτό το κόμμα, από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009 και μετά, πού ήταν αυτά τα 600.000-700.000 άτομα που γράφτηκαν τότε μέλη;

Και πού ήταν αυτά τα μέλη τρία χρόνια μετά, στις πρώτες εκλογές του 2012 όταν η ΝΔ πήρε το ιστορικό χαμηλό 18%;

Για να μην αιωρείται λοιπόν η υποψία ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”,

ο Βαγγέλης Μειμαράκης κάνει πράξη τη διαφάνεια.

Έτσι, μόλις κατάλαβε ότι το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τσιμάρα πάει μέσα στα μάτια του να στήσει τη δική του “πολιτική παράγκα”, μπήκε στην ΚΕΦΕ και με αυστηρό ύφος, απευθυνόμενος κυρίως στο παραπάνω δίδυμο, δήλωσε ότι “ την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται και η κυβέρνηση παραπαίει ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ”.

Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μειμαράκης ξεκίνησε την κυβερνητική του πορεία ως υφυπουργός Αθλητισμού και ξέρει καλά και από... παράγκες και πώς να τις διαλύει.

Ινστρούκτορας
www.tokentro.com