Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πήρε πάνω του το συντονισμό του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος της Ελλάδας ορθώς. Εκ του αποτελέσματος και μόνο όλοι οι προκάτοχοί του πολιτικοί σε άλλα Υπουργεία που αποπειράθηκαν να διαχειριστούν αυτό το εθνικό πρόβλημα προερχόμενοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απέτυχαν παταγωδώς. Να μην αναφερθούμε φυσικά στον απέλθοντα Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης κ.Αβραμόπουλο που η αποτυχία του στην Ευρώπη επί 5 συναπτά έτη και οι διχαστικές συνέπειες της ανύπαρκτης ευρωπαϊκής πολιτικής, είναι παρομοιώδης.

Ο ικανότατος τεχνοκράτης-πολιτικός Αλκιβιάδης Στεφανής καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό της διαβρωτικής επίπτωσης της ανεξέλεγκτης εισροής ανθρώπων στην Ελλάδα μέσα από τα σύνορά της εις βάρος των συμφερόντων του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που χρησιμοποιεί τους διακινητές μεταναστών και προσφύγων για πλήθος ανθελληνικών και ιδιοτελών σκοπών. Το σημαντικότερο όμως είναι να βρει τρόπο να παρέχει ενναλακτικές λύσεις ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης στα νησιά του Ανατ.Αιγαίου όπου από το 2015 μαστίζονται οικονομικά και ωθούνται να συμμετέχουν ενεργά ή να αποδέχονται παθητικά την παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Ο εθισμός του ντόπιου πληθυσμού στο χρήμα της διακίνησης και τα ευρωπαϊκά κονδύλια των ΜΚΟ και όχι μόνο για τη διαχείριση των ροών που συνωστίζονται εντός των νησιών, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Αλκιβιάδη Στεφανή και το Επιτελείο του.

Ο επόμενος εχθρός του Αλκιβιάδη Στεφανή ασφαλώς είναι τα ίδια καθαυτά δίκτυα Ελλήνων, Τούρκων και άλλων διακινητών που δεν δείχνουν διατεθειμένα να σταματήσουν το έργο τους μαζί με τα αφεντικά τους. Η απάντηση στις εξαγγελίες Στεφανή πριν από λίγες ημέρες ήταν χαρακτηριστική με τη συνέχιση αποβίβασης εκατοντάδων μεταναστών ημερησίως άμεσα. Αυτό αποδεικνύει και το αυτονόητο ότι χωρίς να σταματήσει η αιμορραγία στα εθνικά μας σύνορα δεν μπορεί να υπάρχει λύση στη διαχείριση-αντιμετώπιση αυτής της εθνικής απειλής.

Η αποτροπή με την παραμονή των παρανόμων εισελθέντων αλλοδαπών στην Ελλάδα σε προκεχωρημένα σημεία αποτελεί ορθή κίνηση αλλά και αυτή έχει τα όρια της. Η αντίδραση διεθνών κύκλων στη μεταφορά παρανόμων οικονομικών μεταναστών σε άλλα μικρότερα νησιά αποδεικνύει και την αποτελεσματικότητα του μέτρου καθώς διακόπτει τη ροή τους στην ενδοχώρα και αποσυμφορεί τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου ταυτόχρονα. Η ψηφιακή ταυτοποίηση και άμεση επιστροφή των εισερχομένων στις χώρες τους είναι η μόνη λύση είτε το θέλουμε είτε όχι ανάλογα από ποια συμφέροντα πρεσβεύουμε. Τα όρια των νησιών έχουν εξαντληθεί και η αλλοίωση των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών τους είναι έντονη αν μη καταστρεπική.

Όλα τα παραπάνω όμως προαπαιτούν ένα σύνθετο πλαίσιο που θα υπερκαλύψει τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και όχι μόνο. Η αντικατάσταση της διαχειριστικής προσέγγισης από την πραγματική αντιμετώπιση του φαινομένου μέσα από την ανάληψη εντονότερων σε όγκο και ρυθμό δράσεων από αυτές του Διεθνούς Οργανωμένου κυκλώματος αποτελεί προαπαιτούμενο επιτυχίας. Αυτή απαιτείται να βασιστεί σε συγκεκριμένους συμπαγείς πυλώνες στρατηγικής, ικανότατους ανθρώπους και πάνω από όλα σε ισχυρή πολιτική βούληση. Αν ο κ.Μητστοτάκης οραματίζεται στους απρόσκλητους μετανάστες νέους Ευρωπαίους συμπολίτες επί ελληνικού εδάφους, με ελληνικά έγγραφα χωρίς φόρους προφανώς και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μέσα από την αποκομμιδή ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε συνέχεια της πολιτικής Τσίπρα, η αντιμετώπιση της παραβίασης των ελληνικών συνόρων από Αφρικανούς και Ασιάτες είναι αδύνατη.

Οι τρεις πυλώνες δράσης του οργανωμένου εγκλήματος και των πολυάριθμων συνεργατών των διακινητών βασίζονται σε ένα οργανωμένο κύκλωμα διακινητών, σε ένα αποτελεσματικό μηχανισμό  συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών και σε μία εντυπωσιακή επικοινωνιακή προβολή κυριαρχίας που καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις ατόμων και Κράτους. Μόνο η αντίστοιχη στόχευση για την εξουδετέρωση ή υπερκάλυψή τους μπορεί να φέρει αποτελέσματα, υπό τις προϋποθέσεις της πολιτικής βούλησης όπως προαναφέραμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ειδάλλως μία άλλη Ελλάδα με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο και κυρίαρχη παραοικονομία εις βάρος των κρατικών δομών και της εθνικής κυριαρχίας είναι νομοτελειακή εξέλιξη.  Ένα νέο Αφγανιστάν δημιουργείται στη πύλη της Ευρώπης με απρόβλεπτη εξέλιξη με ευθύνη των κυβερνώντων. Ας ευχηθούμε ότι ο πρώην Αρχηγός Στρατού θα συντονίσει και θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο από το πολιτικό στρατηγείο της Μεσογείων και η Ελλάδα δεν θα παραμείνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής εις όφελος του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος...

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ   

Thedayaftergr