Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το Σάββατο η συνάντηση τρόικας-Μητσοτάκη – Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν και ποια τα «αγκάθια»

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Τρόικας ξεκινούν την Πέμπτη και δυο μέρες μετά, το Σάββατο έρχεται η σειρά του Δημοσίου και των… απολύσεων.
Τη ημέρα εκείνη αναμένεται να συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας με τα «αγκάθια»  στο τραπέζι της συζήτησης είναι πολλά: Οι απολύσεις, η ενδοδημοτική κινητικότητα,  η αξιολόγηση αλλά και η μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο. Η πλήρης ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής:
1. Οι 6.500 απολύσεις που απομένουν να γίνουν ως το τέλος του 2014 για να συμπληρωθούν οι 15.000. Είναι μάλιστα πιθανόν οι εκπρόσωποι των δανειστής μας να θέσουν και θεμα τουλάχιστον 2.000 απολύσεων και για το 2015. Απο το υπουργειο Διοικητικης Μεταρρυθμισης υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των 6.500 θα συμπληρωθεί κυρίως απο τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, ωστόσο μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.
2. Οι 3.000 και πλέον δημοτικοί υπάλληλοι που πρέπει να μπουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα το επόμενο διάστημα ώστε μαζί με τους 980 να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4.000
3. Οι μεγάλες μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο και το σχέδιο του ΥΔΗΜΗΔ για να εξαλειφθούν
4. Η εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η οποία δεν προχωρά
5. Ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλη και συναντά μεγάλες αντιδράσεις απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εργαζομένους
6.Η μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις με βάση την μελέτη του ΟΟΣΑ, νομοσχέδιο που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

aftodioikisi.gr