Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Για την κάλπη της 25ης Ιουνίου δήλωσαν συμμετοχή 44 κόμματα

 kalpi-xeri-mak 

Συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, δήλωσαν συνολικά 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών είναι και συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και εκτίει την ποινή του.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη στο twitter θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ στον επίμαχο συνδυασμό συμμετέχουν ακόμη 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές. Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Έτσι, συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δήλωσαν 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ των 44 κομμάτων, κ.λπ. υπάρχουν και νεοεμφανιζόμενα κόμματα, όπως και νεοεμφανιζόμενοι ανεξάρτητοι, ενώ κόμματα που κόπηκαν από τον Άρειο Πάγος και δεν συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές τώρα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής υπό άλλη ή παρεμφερή ονομασία.

Ενδεικτικά, το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ» το οποίο «κόπηκε» στις περασμένες εκλογές από τον Άρειο Πάγο, τώρα δήλωσε συμμετοχή στις εκλογές ως συνασπισμός με την ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ». Επίσης, το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου (και πρώην πολιτικής συνοδοιπόρου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος συμμετέχει τώρα στο κόμμα του κ. Εφιετζόγλου) το οποίο και πάλι πριν τις εκλογές της 21ης Μάιου «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο, τώρα δήλωσε συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπό την ονομασία «ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ». Αντίθετα, όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες, δεν κατέθεσε αίτηση συμμετοχής το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.



Οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου



Τώρα, τα 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι:



Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3) ΟΚΔΕ

4) ΚΚΕ (μ-λ)

5) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6) ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 

7) ΜΕΡΑ 25

8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

9) ΣΥΡΙΖΑ

10) ΝΙΚΗ

11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

13) Μ-Λ ΚΚΕ

14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

20) ΟΑΚΚΕ

21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

35) ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ



Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

4) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

5) ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ



Συνδυασμός ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

3) ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ



Η ανακήρυξη των κομμάτων

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, ενώ μεθαύριο Δευτέρα, 5 Ιουνίου, τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, πρέπει να υποβάλλουν τους συνδυασμούς τους, στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.



Εκλογές παρελθόντων ετών

Ο αριθμός των 44 κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές είναι μικρότερος κατά 6 από τις υποψηφιότητες που είχαν δηλωθεί στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Στον πρώτο γύρο των περασμένων εκλογών είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 50 κόμματα και από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου «κόπηκαν» 14 κόμματα και τελικά κατήλθαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, όπως και ένας μεμονωμένος.

Ο αριθμός των κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή τόσο στις περασμένες εκλογές της 21η Μαΐου, όσο και στις επερχόμενες της 25ης Ιουνίου, είναι αισθητά μεγαλύτερος από αυτό των εκλογών των περασμένων ετών.

Συγκεκριμένα, για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 24 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Από το Α1 Πολιτικό Τμήμα είχαν κοπεί 4 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, επειδή είτε δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα, είτε ανέκυψε ζήτημα δικαιώματος χρήση του τίτλου του κόμματος ή ακόμη και για άλλους τυπικούς λόγους. Έτσι, το 2019 είχαν συμμετάσχει στις εκλογές 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.

Προγενέστερα, στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου είχαν κοπεί 7 κόμματα και τελικά συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και διεκδίκησαν την ψήφο των Ελλήνων, 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων (συνολικά 19).



Κόμμα εξωγήινων- UFO, αλλά και του Αϊνστάιν

Φυσικά από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα λείπει το κόμμα των εξωγήινων και του Άλμπερτ Αϊνστάιν, καθώς ο ασυρματιστής του εμπορικού ναυτικού Πολύκαρπος Σπέντζας δήλωσε συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές με την ιδιότητα του ανεξάρτητου υποψήφιου βουλευτή, ως «ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ». Υπενθυμίζεται ότι ο Πολύκαρπος Σπέντζας, έχει ζήσει, όπως ο ίδιος λέει, μια συγκλονιστική εμπειρία στο πλοίο «POTHITI S.W.J.C» τον Νοέμβριο του 1978 στην περιοχή του αινιγματικού Τριγώνου των Βερμούδων.

Σύμφωνα με τον κύριο Σπέντζα, στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων υπάρχει μόνιμα αυξημένος στατικός ηλεκτρισμός και ταυτοχρόνως, εμφανίζεται βαρυτική διαστολή του χωροχρόνου. Όταν εμφανίζονται στην περιοχή Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα ή υποβρύχια αντικείμενα, ο χρόνος αποκτάει βραδύτητα και δίνει την αίσθηση ότι κυλάει εξαιρετικά αργά, ενώ οι ναυτικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι κυλάει γρήγορα, βασιζόμενοι στις ενδείξεις των οργάνων των πλοίων, των πυξίδων και των ρολογιών, τα οποία φαίνονται να γυρίζουν γρήγορα. Επίσης, ο κ. Σπέντζας αναφέρεται στο όνομα του διακεκριμένου διεθνώς έλληνα φυσικού και εφευρέτη Παύλου Σαντορίνη, του οποίου μερικές από τις εφευρέσεις του ήταν το εκατοστομετρικό ραντάρ, ο ραδιοπυροσωλήνας, κ.λπ.