Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Απάτη με το PhD του Ιρανού Προέδρου Ροχανί;

Rohani
Μερικές μόλις μέρες μετά την πανηγυρική εκλογή του στην Προεδρία του Ιράν, ο μετριοπαθής κληρικός Χασάν Ροχανί βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδαλολογίας, καθώς η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” τον κατηγορεί ότι η διατριβή την οποία κατέθεσε για το PhD του από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, έχει… κλεμμένες παραγράφους από βιβλίο του Ιρανού συγγραφέα Μοχάμεντ Χασίμ Καμανί.
Ήδη μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης να ακυρωθεί το PhD του Ροχανί, με τους αντιπάλους του στο εσωτερικό του Ιράν να έχουν ήδη αρχίσει τη… γκρίνια.
Η εκλογή του Χασάν Ροχανί στην ηγεσία του Ιράν, έφερε άνεμο αισιοδοξίας στη διεθνή κοινότητα, ότι θα προχωρήσει με μεθοδικά βήματα στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τεχεράνης με τη Δύση, και θα… βγάλει από την πρίζα το πυρηνικό πρόγραμμα των Φρουρών της Επανάστασης.
Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που δεν είναι τόσο αισιόδοξοι, καθώς θεωρούν ότι ο Ροχανί δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς παρεμβάσεις από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, και το καθεστώς των Φρουρών της Επανάστασης, που παραμένει πανίσχυρο.

ysterografa.gr