Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ξεκινάει από την αρχή η διαθεσιμότητα

Στο σχεδιασμό της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων του α΄ εξαμήνου του 2013 από την αρχή θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κι αυτό γιατί, όπως λένε στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου «με το υπάρχον σχέδιο αν μας ζητηθεί από την τρόικα να δώσουμε διευθύνσεις και ονόματα υπαλλήλων, δεν έχουμε ούτε ένα όνομα».
Μάλιστα, το συγκεκριμένο επιχείρημα, διατυπωμένο ασφαλώς με πιο κομψό τρόπο θα είναι και ένα από αυτά που θα χρησιμοποιήσει ο νέος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την τρόικα, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα ή την Τρίτη, προκειμένου να λάβει δίμηνη με τρίμηνη παράταση.
Δηλαδή, πέραν του των δικών του θέσεων περί μείωση του κράτους και της υπερκάλυψης του στόχου για τις 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, με τις 2.656 που έκανε στην ΕΡΤ, ο νέος υπουργός θα πει στους εκπροσώπους των δανειστών μας κάτι που, εν πολλοίς γνωρίζουν: Ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, άρα χρειάζεται ένα νέο.
Στη… φόρα οι υπουργοί που δεν συνεργάζονται
Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως διαμηνύουν οι συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να αποστείλουν όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για το σχεδιασμό τη διαθεσιμότητα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συντονιστικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση αλλά ο κάθε υπουργός είναι υπεύθυνος για το δικό του υπουργείο».
Προσθέτουν δε ότι εφόσον κάποιοι υπουργοί δεν συνεργαστούν «ο νέος υπουργός δεν θα διστάσει να μιλήσει γι’ αυτό δημοσίως».