Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

«Εμφατική» επιστροφή Άρη στη Σούπερ Λιγκ

Λαμία – Άρης 0-3 ΤΕΛΙΚΟ: Εντυπωσίασαν οι Θεσσαλονικείς! | Newsit.gr 
Με εξαιρετική εμφάνιση και ευρείας έκτασης νίκη συνοδεύτηκε η επιστροφή του Άρη στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ύστερα από τέσσερα χρόνια περιπλάνησης στις μικρότερες κατηγορίες. Οι «κίτρινοι» του Πάκο Ερέρα ήταν επιβλητικοί στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας απέναντι στη Λαμία, της οποίας επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ των Ντιγκινί (53΄), Γκαρσία (71΄) και Γκάμα(78΄).

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε καλά αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των καλά οργανωμένων γηπεδούχων, σε ένα σχετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί και συνέχιζε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Παρόλα ταύτα, ήταν η Λαμία που απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 21΄ να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο 35΄ ο Γιουνές έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοβ, αλλά είχε σπρώξει τον Αντέτζο και το γκολ ακυρώθηκε.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Φθιώτες ξεκίνησαν πιο ζωηρά, όμως ήταν οι «κίτρινοι» έφτασαν στο γκολ με κεφαλιά του Ντιγκινί στο 53΄(η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι), από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.
Η Λαμία προσπάθησε να βγει μπροστά, άσκησε μια σχετική πίεση αλλά ο αγώνας έγινε χωρίς επιστροφή για τους Φθιώτες στο 71΄, όταν ο Ματέο Γκαρσία, επίσης με κεφαλιά από σέντρα του Τζανακάκη, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαράνοβ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Γκάμα με υπέροχο σουτ έγραψε το 0-3, υπογράφοντας τη θριαμβευτική επιστροφή της ομάδας του στη Super League.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Επστάιν (60΄ Τσούκαλος), Βάντερσον, Δημούτσος, Ασίγκμπα (73΄ Οσμάν), Μπερτόλιο (46΄ Καραγκούνης), Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Μπαράλες
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί (73΄ Ναζλίδης), Γκαρσία, Βαλεριάνος, Γκάμα (84΄ Ιντζόγλου), Γιουνές, Ματίγια (68΄ Κολάσο), Τζανακάκης, Βέλεθ