Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Τατούλης και Μαρκόπουλος μαζί για τη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού έργου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης



Πρωτότυπο μουσικό έργο για τον εορτασμό το 2021 των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα ετοιμάσει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης κ. Γιάννης Μαρκόπουλος, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο κ. Μαρκόπουλος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, μετά το πέρας της συναυλίας στο Μυστρά για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

«Να είσαστε υπερήφανοι για τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, γιατί βρίσκεστε σε καλά χέρια, κυρίως για το μοναδικό του τρόπο να κρατά την Πελοπόννησο πολύ ψηλά» τόνισε ο συνθέτης κ. Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία και συνέχισε λέγοντας «θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Πέτρο Τατούλη. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ξαναενωθεί από την Πελοπόννησο. Η βραδιά αυτή είναι εξαιρετική για εμένα. Να αναμένετε ίσως το καλύτερο έργο μου, που θα γράψω για το 1821 και το οποίο έχει παραγγείλει ο Περιφερειάρχης σας και θα είναι το τελευταίο μου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου και το θερμό αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας της Περιφερειακή αρχής να οργανώσει ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός «και να απολαύσουμε το ακτινοβόλο Αυγουστιάτικο φεγγάρι μέσα από τις μουσικές νότες ενός από τους πιο προικισμένους συνθέτες της νεοελληνικής ιστορίας, του Γιάννη του Μαρκόπουλου» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όταν συζητήσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την εξαιρετική βραδιά, δεν ήμασταν τόσο πεπεισμένοι πως θα φανεί αυτό το μεγαλείο, αυτή η συνάθροιση όλων εσάς, για να συναντήσουμε μέσα από τις μουσικές νότες και το μουσικό λόγο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Μυστρά» σημείωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι καιρός πια η Καστροπολιτεία του Μυστρά να ξαναδοθεί στους ανθρώπους. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με το Υπουργείο Πολιτισμού και μάλιστα από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού είχα κάνει πολλές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι καιρός να υπερβούμε τις ιδεοληψίες και να κάνουμε αυτό ακριβώς που ήταν πριν μερικές δεκαετίες. Ο Μυστράς χωρίς ανθρώπους είναι ένας ερειπιώνας που όσο και να τον αναστηλώνουμε θα παραμένει κενός. Ο Μυστράς πλέον με την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και το Υπουργείο Πολιτισμού θα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Τη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο σπουδαίο ιστορικό χώρο της Καστροπολιτείας του Μυστρά, την οποία απόλαυσε πλήθος κόσμου διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και το Υπουργείο Πολιτισμού, για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου