Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Γκρίνια, γκολάρα, φτώχεια και… γαϊδούρια στην πρεμιέρα της super league

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/asteras-tripolis-500.jpg

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός και για την super league εκτός από δύσκολη η αρχή συνοδεύεται και πάντα από γκρίνια.
Γκρίνια για το πέναλτι-φάντασμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης, γκρίνια από τον Παναθηναϊκό για την διαιτησία του Σιδηρόπουλου,  γκρίνια για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με την ΕΠΟ να επιτίθεται σε Βασιλειάδη και σούπερ λίγκα, γκρίνια για τον λίγο κόσμο και
προσμονή από όλους τους παραπάνω για το var που όλοι περιμένουν να έρθει ως από μηχανής θεός για να λύσει όλα τα προβλήματα (;) αλλά δύσκολα θα το δούμε την φετινή σεζόν!
Στο αγωνιστικό σκέλος της πρώτης αγωνιστικής που ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αρη, πολύ μεγάλα πράγματα από πλευράς ποιότητας δεν είδαμε! ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός νίκησαν με την ψυχή στα δόντια, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έκανε το καθήκον της χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ενώ το «σχολείο» του Δώνη αξίζει ιδιαίτερης μνείας.
Ο Παναθηναϊκός που αποτελείται από πιτσιρίκια και χωρίς σίγουρο μέλλον έδειξε στην Ξάνθη ότι έχει ταλέντο και με την γκολάρα του Μπουζούκη πήρε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο σβήνοντας τους τρεις από τους έξι βαθμούς τιμωρίας που τον ακολουθούν από πέρυσι.
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/panionios-500.jpg Η ματσάρα της πρώτης αγωνιστικές έγινε στη Νέα Σμύρνη όπου στο πρώτο ημίχρονο αν…  ντύναμε τους Πανιώνιο και ΟΦΗ με φανέλες αγγλικών ομάδων θα νομίζαμε ότι μεταφερθήκαμε στην πρεμιερ λιγκ. Χορταστικό 45λεπτό που μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά δεν θα δούμε και πολλά παρόμοια φέτος.
Σε αυτό το ματς είδε και το πανό που έγινε viral των οπαδών του Πανιωνίου που υπερασπίστηκαν τα γαϊδουράκια για τα βάσανα που περνούν στα ελληνικά νησιά.

Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν το παζλ της πρώτης αγωνιστικής της σούπερ λίγκα που είναι η πιο φτωχή σε οικονομικό μέγεθος τα τελευταία 13 χρόνια σύμφωνα με την  αποτίμηση της εξειδικευμένης γερμανικής ιστοσελίδας ποδοσφαίρου transfermarkt.de.
Με λίγα λόγια οι 16 ομάδες αξίζουν 314,35 εκατ. ευρώ και  είναι λιγότερα κατά 124,80 εκατομμύρια ευρώ της συνολικής αξίας  των τριών αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης (437,65): Βίντι (13,90), Μπενφίκα (235,50) και Μπέρνλι (183,75).
 eleftherostypos.gr