Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ στο Κανάλι της Βουλής

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία

Με έμφαση σε ξεχωριστές  ταινίες  του κλασικού και σύγχρονου κινηματογράφου, καθώς και σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν στο Κανάλι της Βουλής.

Εμπλουτίζοντας τις ήδη ποιοτικές προβολές ταινιών, ο Σταθμός καθιερώνει μια ζώνη προβο­λής κλασσικού κινηματογράφου κάθε Παρασκευή στις 22:00, με ταινίες αριστουργήματα που σφράγισαν την εποχή τους. Ενδεικτικά, προβάλλονται ταινίες όπως Στο Πέρασμα του Χρόνου του Βιμ Βέντερς, που θα προβληθεί στις 8/10, η Βασίλισσα της Αφρικής του Τζον Χιούστον στις 15/10, Οι Βιτελόνοι του Φεντερίκο Φελίνι στις 22/10.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο στις 23:00 θα προβάλλονται βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου, όπως Το Δέντρο που Πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώτη, που θα προβληθεί στις 9/10, Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς στις 16/10, Μακριά Από Τους Ανθρώπους του Νταβίντ Ελοφέν  στις 23/10.

Εκτός, όμως, από ταινίες μυθοπλασίας, το Κανάλι θα προβάλει και πλήθος αξιόλογων ντοκι­μαντέρ, που καλύπτουν, κυρίως, θέματα κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Έτσι, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που οι Ναζί κατέλαβαν την εξουσία στη Γερμανία σε μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του BBC (Η Άνοδος των Ναζί,  6,13/10 στις 23:00), ένα συγκινητικό πορτρέτο των παιδιών με σύνδρομο DOWN και των προβλημάτων που αντιμε­τωπίζουν (Μεγαλώσαμε Πια, 11/10 στις 23:00), καθώς ένα ντοκιμαντέρ για την τρίτη ηλικία και την αισιοδοξία που μια παρέα γυναικών αντιμετωπίζει τα γηρατειά (Οι Αισιόδοξες, 18/10 στις 23:00).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερώνεται απευθείας στα social media στου Καναλιού, όπου υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις ταινίες, ώρες προβολών, τρέιλερ κτλ. Link: https://www.instagram.com/vouli_tv/, https://www.facebook.com/ hellenicParlTv