Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικό σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  2.200.000,00 


Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας Ανυφίου που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων. Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου έχει συνολική δυναμικότητα 120 μαθητών. Το οικόπεδο όπου προβλέπεται η προσθήκη αιθουσών στο υφιστάμενο δημοτικό σχολείο έχει εμβαδόν 5022,49 m² και βρίσκεται στην συμβολή μιας δημοτικής οδού με την πρωτεύσασα επαρχιακή οδό 19, στο όριο του οικισμού «Ανυφί» του Δήμου Ναυπλιέων.
Το ισόγειο του νέου κτίσματος (όπου και θα στεγαστεί ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων του σχολείου) στεγάζει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρους υγιεινής (W.C. αγοριών-κοριτσιών και ΑΜΕΑ), τις αίθουσες διδασκαλίας ,γραφεία , ιατρείο και άλλες βοηθητικές λειτουργίες (κυλικείο, αποθήκη οργάνων κτλ). Στον περιβάλλοντα χώρο, περάν της σημερινής διαμόρφωσης προβλέπεται η κατασκευή στεγασμένου χώρου για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών των παιδιών τις βροχερές ημέρες.
Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθεί η ανάγκη στέγασης των μαθητών του δημοτικού σχολείου λόγω της αναβάθμισης του από 4/θέσιο σε 6/θέσιο.