Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Πειράματα φυσικής και χημείας - Mια πρωτοποριακή δράση στο Ξυλόκαστρο

 
Κάτι κινείται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αφού αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζουν οι επιστήμες και οι τέχνες σ΄ ένα νέο χώρο, στο «Δέντρο της Γνώσης». Ο εναλλακτικός αυτός χώρος  που διευθύνει η Γιώτα Μπάγκα είναι ένα κέντρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης, που λειτουργεί με τμήματα καθημερινής μελέτης των παιδιών του Δημοτικού σχολείου και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες. Μέχρι τώρα λειτουργούν
τμήματα σκακιού για παιδιά δημοτικού, ζωγραφικής  για νήπια, παιδιά και εφήβους και χειροτεχνίας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες και ο σχεδιασμός για μελλοντικά εργαστήρια εστιάζει στην ρομποτική για παιδιά, μέσα από μια δυνατή συνεργασία στην οποία έχει ήδη προχωρήσει το «Δέντρο της Γνώσης».
Καθώς το «Δέντρο της Γνώσης» δίνει έμφαση στις τέχνες και στις επιστήμες και στην καλλιέργεια κουλτούρας ενασχόλησης με αυτές ιδίως στα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου, ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επίδειξης πειραμάτων φυσικής και χημείας σε συνεργασία με τον γνωστό καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στο Ξυλόκαστρο κ. Γιάννη Λαγογιάννη. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/11/2018 στις 11.30 π.μ. στο «Δέντρο της Γνώσης», Αραβαντινού 13 στο Ξυλόκαστρο.
Οι γονείς προσφέρουν έτσι στα παιδιά τους ένα δημιουργικό, επιστημονικό κυριακάτικο πρωινό και τα βοηθούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο των θετικών επιστημών.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23279 Δέντρο , 6936666367 κ. Λαγογιάννης, 6936237777 κ. Μπάγκα

Giota Baga