Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Νέα σειρά εκπομπών από τη Βουλή – Τηλεόραση «Οι Κοινοβουλευτικοί Διαμορφωτές της σύγχρονης Ελλάδας»

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/0/00/Parliament_-_Television_of_Greece.jpg
Η Βουλή – Τηλεόραση, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προέβη στην παραγωγή σειράς βιογραφιών εξεχουσών πολιτικών προσωπικοτήτων που διετέλεσαν Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί κομμάτων, Υπουργοί, και άφησαν το διακριτό τους στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους, συνολικά 15 ωριαίων επεισοδίων και θα αρχίσει να μεταδίδεται από την Κυριακή 12/10/2014 και κάθε Κυριακή στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 19.00. 
Στον πρώτο κύκλο της σειράς παρουσιάζονται οι βιογραφίες των: Κωνσταντίνου Τσάτσου, Γεώργιου Παπανδρέου, Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα, Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αλέξανδρου Παπάγου, Γιάννη Πασαλίδη,  Γεώργιου Καρτάλη.
Επίσης,
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 21:00 η Βουλή – Τηλεόραση, με αφορμή την έναρξη της μετάδοσης της σειράς «Οι Κοινοβουλευτικοί - Διαμορφωτές της σύγχρονης Ελλάδας», θα μεταδώσει συζήτηση μεταξύ των καθηγητών: Κωνσταντίνας Μπότσιου, Ηλία Νικολακόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου οι οποίοι μετέχουν στη σειρά, καθώς και του Γιάννη Τζανετάκου που έχει τη δημοσιογραφική επιμέλεια των ντοκιμαντέρ. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Άντζελα Τσιφτσή.
Στη συζήτηση αναλύεται το σκεπτικό της παραγωγής, καθώς και η σημασία που έχουν οι βιογραφίες στη γνώση και την κατανόηση της Ιστορίας. Επισημαίνονται χαρακτηριστικά στοιχεία από τη διαχρονική πολιτική δράση των βιογραφούμενων προσωπικοτήτων, με τα θετικά κι αρνητικά σημεία τους  και αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο σφράγισαν τη σύγχρονη Ιστορία κι επηρέασαν τις κοσμογονικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του 20ου αιώνα.