Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κικίλιας: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη

kikilias
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και γνωστού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα και του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη. Το χτύπημα ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 4 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας ο συλληφθείς 30χρονος στον Βύρωνα είχε στην κατοχή του σχέδια για τις δραστηριότητες των Μαρινάκη και Φέσσα, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης.
Στο στόχαστρο ήταν και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, των Siemens, info quest και Capital.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης συμπλήρωσε ότι στη γιάφκα του Βύρωνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.
Για τον συλληφθέντα είπε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές και ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο μπλοκ που εντοπίστηκε στο γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα υπάρχουν σημειώσεις με ημερομηνία 1 και 2 Οκτωβρίου για κατοπτεύσεις γραφείων των υποψήφιων στόχων όπως και αναφορά για τις 3/10 ως πρόβα τζενεράλε. Ειδικά, δε, για τις 4 Οκτωβρίου υπήρχε σημείωση για τάπερ, ποδήλατο και «λουκάνικα», εννοώντας τα εκρηκτικά όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσκανάκης καθώς και χρονογραφημένο δρομολόγιο από το γκαράζ στο Βύρωνα στη λεωφόρο Αμφιθέας (16 λεπτά).
Κατά τον αντιστράτηγο Τσακνάκη ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται αλλά η δακτυλοσκοπική εξέταση έχει δείξει ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Ο 30χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού.

υστερογραφα.