Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Χρύσανθος: Με είχαν όρθιο με το ένα πόδι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, και δεν λύγισα...

Xrysanthos-Lazaridis
 Την αντίδραση του Χρύσανθου Λαζαρίδη σε όσα του καταλογίστηκαν τις τελευταίες μέρες για την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, καταγράφει ο “Βηματοδότης”.
“Ο δε Χρύσανθος είχε και αυτός τα νεύρα του. Δεν τον χωρούσε ο τόπος με όλα αυτά που διέρρευσαν, ότι τον έδιωξε ο Γκίκας Χαρδούβελης από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τα νεύρα του τεντώθηκαν περισσότερο όταν έλαβε, όπως έμαθα, και ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο οποίος διατύπωσε την απορία: «Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα τη σήμερον ημέρα; Εμείς μια χαρά είχαμε συνεργαστεί». Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε ακόμη έναν λόγο που ήταν νευριασμένος.
Την Τετάρτη συμμετείχε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά ουδείς ανέφερε το παραμικρό για αυτό. Ακούστηκε μάλιστα να λέει σε στενούς συνεργάτες του το παράπονό του για όσα ειπώθηκαν, ότι δηλαδή εξεδιώχθη από τις διαπραγματεύσεις: «Εγώ, να ξέρετε, πάω εκεί που με καλούν. Δεν πάω ποτέ απρόσκλητος. Τι νομίζετε, ότι βρέθηκα εκεί επειδή είδα φως και ανέβηκα; Και να ξέρετε, δεν με έδιωξε κανείς, έφυγα όταν τελείωσαν, όταν έφυγε και ο Σταϊκούρας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να κάνω τη δουλειά μου, να βοηθήσω ώστε να μη βρεθεί πάλι η χώρα εκεί που βρέθηκε. Τώρα που πηγαίνουμε με σχέδιο και μας βγαίνει, φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί…». Είπε και κάτι άλλο, αλλά δεν γνωρίζω πώς κολλάει με τα προηγούμενα: «Επί 42 ημέρες με είχαν όρθιο με το ένα πόδι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και δεν λύγισα…».”
 
υστερογραφα