Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ψυχολογική και οικονομική στήριξη της οικογένειας της εργαζόμενης που έχασε στο Ξυλόκαστρο τη ζωή της

  

Τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης, που έχασε τη ζωή της, πρόσφατα στο Ξυλόκαστρο, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, αναζητεί η Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Ξυλόκαστρο σημερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 , μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης, όπου μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης και των ρομά της περιοχής.


 

Αποφασίστηκε να στηριχθεί η συγκεκριμένη οικογένεια και ειδικότερα, τα πέντε ορφανά παιδιά, τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά.Το δεύτερο κομμάτι, αφορά τα θέματα του ενοικίου, της σίτισης και των σχολικών ειδών.

Ο Παναγιώτης Νίκας, δεσμεύτηκε, ότι, σε είκοσι ημέρες, θα επισκεφτεί εκ νέου το Ξυλόκαστρο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της εφαρμογής των πιο πάνω αποφάσεων, αλλά και για να συναντήσει αντιπροσωπεία των ρομά της ευρύτερης περιοχής, ώστε να συζητηθούν τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σήμερα είμαστε εδώ, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για να αθροίσουμε  δυνάμεις ώστε να υποστηρίξουμε την οικογένεια, κυρίως τα ανήλικα παιδιά. Ο Δήμος, η κοινωνία του Ξυλοκάστρου, αλλά και η Περιφέρεια.

Η Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε αυτό το τραγικό γεγονός και δεν στέκομαι στο γραφειοκρατικό μέρος, στέκομαι στην ουσία της τραγωδίας, στην απώλεια ενός ανθρώπου».

Στη σύσκεψη και με αφορμή τα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα, με θύματα εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, αποφασίστηκε, να ζητηθεί η λήψη μέτρων προστασίας, ενώ η Περιφέρεια, θα προωθήσει απόφαση, ώστε οι κάδοι να μην τοποθετούνται στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, η Περιφέρεια, θα ενισχύσει, με εμφατικό τρόπο, τη σήμανση – κάθετη και οριζόντια – σ’ όλο το μήκος της παλαιάς εθνικής οδού, απ’ την Κόρινθο έως και το Δερβένι.

Παρόντες στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Τάσος Γκιολής, Αθλητισμού και Ενέργειας κ. Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των προνοιακών δομών της Περιφέρειας, τόσο της έδρας, όσο και της Π.Ε. Κορινθίας, η Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς επίσης στελέχη  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.