Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Εκλογές: Νέα σενάρια «δείχνουν» Πάσχα – Πότε αναμένονται οι επαναληπτικές κάλπες

 https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/ekloges_kalpi-1024x683.jpg 

Τα σενάρια για τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκλογές το 2023 στην Ελλάδα «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο, την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ζεσταίνουν» τις προεκλογικές μηχανές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 9 Απριλίου, που το 2023 «πέφτει» την Κυριακή των Βαΐων. Αυτή η ημερομηνία είναι για την πρώτη κάλπη, αφού με την απλή αναλογική, οι πιθανότητες να

προκύψει κυβέρνηση από την 1η Κυριακή είναι λίγες. 

Αλλά, αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία ακούγεται… βολική, επειδή οι ετεροδημότες θα μπορούσαν να συνδυάσουν το ταξίδι τους για τις εκλογές με τις διακοπές του Πάσχα, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντός Μαΐου.

Αυτό θα συμβεί, διότι χρειάζονται να πραγματοποιηθούν κάποιες διαδικασίες μετά το πέρας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, όπως οι διερευνητικές εντολές αλλά και το νέο άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής. Παράλληλα, το σενάριο για δεύτερες εκλογές εντός Μαΐου ενισχύεται και από το γεγονός ότι η έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει οριστεί για τις αρχές Ιουνίου.