Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Ξεχωρίζει η κόντρα του Βελγίου με τη Ρωσία στη δεύτερη ημέρα

  

Το ματς του Βελγίου με τη Ρωσία για τον 2ο όμιλο ξεχωρίζει από τους σημερινούς αγώνες του Εuro.

Οι Βέλγοι που δεν είναι τυχαία το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA ολοκλήρωσαν τα προκριματικά με το απόλυτο «10 στα 10», με την καλύτερη επίθεση (40 γκολ, με 15 διαφορετικούς σκόρερ) και άμυνα (μόλις 3 τέρματα, μαζί με την Τουρκία). Η Ρωσία συμμετέχει για 5η σερί φορά σε τελική φάση Euro και 6η στα 7 που διεξήχθησαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Παρ’ όλα αυτά, ως Ρωσία δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό, η καλύτερη πορεία της ήταν το 2008 όταν τέθηκε εκτός στα ημιτελικά. Είναι μία από τα ερωτηματικά της

διοργάνωσης.

Για τον ίδιο όμιλο σήμερα η Δανία θα παίξει με τη Φινλανδία. Η Δανία ήταν μία από τις 5 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αήττητες. Η αναβολή του Euro έφερε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία, με τον Κάσπερ Χιούλμαντ να αντικαθιστά τον Εγκε Χαρέιντε.

Η Φινλανδία είναι μία από τις δύο Σταχτοπούτες του Euro 2021 (η άλλη είναι η Βόρεια Μακεδονία), καθώς πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση στην τελική φάση.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και η πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου με την αναμέτρηση της Ουαλίας με την Ελβετία. Η Ουαλία με αγχωτικό τρόπο «σφράγισε» τη 2η σερί παρουσία της σε Euro, ξεκίνησε στα προκριματικά με 2 ήττες στα 3 πρώτα ματς, όμως έπειτα έμεινε αήττητη στα 5 τελευταία και χάρη στη νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Ουγγαρίας τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Κροατία. Υπάρχει αμφιβολία για τον κόουτς Ρομπ Πέιτζ, ο οποίος από βοηθός του Γκιγκς έγινε υπηρεσιακός και ξαφνικά… μόνιμος. Από την άλλη η Ελβετία διαθέτει έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.