Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

  

Γιά ακόμα μία χρονιά, ( 18η ), ο Δημοτικός θερινός Κινηματογράφος του Δερβενίου «Το Διάλειμμα» , είναι και αυτό το καλοκαίρι κοντά σας , όπως κάθε χρόνο, με  ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις καθώς και πολλές  παιδικές ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.. 

Τετάρτη 17 Ιουλίου | 21:30

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; (Le Petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on Attend pour Etre Heureux?) 


 

Animation | 2023, Διάρκεια: 82'

 Ο «Μικρός Νικόλας», το συγγραφικό δημιούργημα του Ρενέ Γκοσινί, με εικονογράφηση του Ζαν-Ζακ Σεμπέ, έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με τις συναρπαστικές του περιπέτειες, καθώς ο ίδιος περιγράφει τον κόσμο από τη δική του παιδική οπτική, παρουσιάζοντας τους συμμαθητές του και τις ζαβολιές τους, ενώ ταυτόχρονα σατιρίζοντας κι εκθέτοντας το σύμπαν των μεγάλων.

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτη και το Σεν Ζερμέν, ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ και ο Ρενέ Γκοσινί δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μια επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Σκηνοθεσία: Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμέν Μασούμπρ


Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Ιουλίου | 21:30

Η τελευταία παμπ (The Old Oak) 

Δραματική | 2023, Διάρκεια: 113'

Το μέλλον διαγράφεται αμφίβολο για την τελευταία παμπ που έχει απομείνει σ’ ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, την Old Oak. Οι περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν το μέρος, καθώς τα ορυχεία στα οποία δούλευαν κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν στο χωριό, όπου τα σπίτια είναι φτηνά. Ο Τι Τζέι Μπάλανταϊν είναι ιδιοκτήτης αυτής της παμπ. Για εκείνον οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, για κάποιους από τους τακτικούς θαμώνες του όχι. Η διαφωνία τους θα πυροδοτήσει συγκρούσεις, όσο κι αν προσπαθεί να τις αποφύγει. Όταν γνωρίζει τη νεαρή Γιάρα που έχει αγάπη για τη φωτογραφία και τους ανθρώπους, μια απρόσμενη φιλία δημιουργείται μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Ηθοποιοί: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπλα Μάρι, Κλερ Ρότζερντσον


Κυριακή 21 Ιουλίου | 21:00

Η κιβωτός του Νώε (Noah's Ark)

Animation | 2024, Διάρκεια: 84' 

 Ο Bίνι και ο Tομ είναι δύο μποέμ ποντίκια, τα οποία, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετάσχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Αλλά μέσα στο χάος του κατακλυσμού οι δύο πρωταγωνιστές θα αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού.

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι, γλυκά αντιρατσιστικό, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

Σκηνοθεσία: Αλόις ντι Λέο, Σέρχιο Ματσάδο



Κυριακή 21 Ιουλίου στις 23:00 & Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:00

Περασμένες ζωές (Past Lives


Αισθηματική | 2023, Διάρκεια: 105'

Δυο παιδικοί φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν ερωτική σχέση στο μέλλον, λες κι η μοίρα τους το ‘χε γραφτό, χωρίζουν τους δρόμους τους όταν η οικογένεια εκείνης μεταναστεύει από τη Ν. Κορέα στον Καναδά. Δώδεκα χρόνια αργότερα, το Διαδίκτυο θα τους φέρει ξανά σε επαφή. Κι ακόμη δώδεκα χρόνια μετά, στο Facebook στα 35 τους, θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, αντιμέτωποι με το… τι έχασαν;. Εκείνη ήταν παντρεμένη με έναν λευκό αμερικανό συγγραφέα. Εκείνος μόλις είχε χωρίσει από την κοπέλα του, αλλά ερχόταν στη Ν. Υόρκη για λίγες μέρες. Ένα ταξίδι που δεν έμελλε να είναι απλώς διακοπές. Γιατί το «In-Yun» (η μοίρα) δεν διακόπτεται ποτέ -τρέχει σε κύκλους, αλλάζει ζωές κι αιώνες, αλλά παραμένει δυνατό.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σονγκ

Ηθοποιοί: Γκρέτα Λι, Τέο Γιο, Τζον Μαγκάρο



Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 23:00 & Τρίτη 23 Ιουλίου στις 21:30

Λατρεύω να σε μισώ (Anyone But You


Ρομαντική κωμωδία | 2023, Διάρκεια: 103'

H Μπέα, αιώνια φοιτήτρια νομικής, και ο Μπεν, 30άρης χρηματιστής, γνωρίζονται σε ένα νεοϋορκέζικο καφέ. Περνούν μια όμορφη πλατωνική βραδιά στο στούντιό του, μέχρι που εκείνη φεύγει βιαστικά το πρωί ενώ εκείνος κοιμάται. Δύο χρόνια μετά συναντώνται ξανά και αναγκαστικά σε ένα κλαμπ, με αφορμή τα σχέδια για τον επικείμενο γάμο της αδελφής της με την κολλητή φίλη του. Στην Αυστραλία θα τελεστεί το μυστήριο, συνεπώς θα πάνε όλοι, άρα και οι Μπέα και Μπεν, που θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους για να μη χαλάσουν το χαρμόσυνο κλίμα, έως και να υποδυθούν το ζευγάρι στους συγγενείς.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλακ

Ηθοποιοί: Σίντνεϊ Σουίνι, Γκλεν Πάουελ, Nτέρμοτ Μαλρόνεϊ


Τετάρτη 24 Ιουλίου | 21:30

Γάτες στο μουσείο (Koty Ermitazha / Cats in the Museum) 

Animation | 2023, Διάρκεια: 83'

 O γάτος Βίνσεντ, παρέα με τον κολλητό του, τον ποντικό Μορίς, θα γλιτώσουν από μια μεγάλη πλημμύρα και θα καταλήξουν στο θρυλικό Μουσείο Ερμιτάζ. Εκεί, ο Βίνσεντ θα συναντήσει μια επίλεκτη ομάδα από γάτες με αποστολή τους να προστατεύουν τα έργα τέχνης από τα ποντίκια και άλλα παράσιτα. Η επικείμενη άφιξη της… πεντανόστιμης Μόνα Λίζα θέτει άπαντες σε συναγερμό! Τους μεν για να την προστατεύσουν, τους δε για να τη… δοκιμάσουν!!

Σκηνοθεσία: Βασίλι Ροβένσκι