Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Μας έφαγαν οι Κρητικοί

 



Στον 1ο όμιλο, το πιο σημαντικό ματς έγινε στην Κρήτη, εκεί όπου η Επισκοπή επιβλήθηκε 2-1 του Αχαρναϊκού, στερώντας του τη δυνατότητα για το 2 στα 2. Ο Ρούβας επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού, ενώ το ματς ανάμεσα σε Καλαμάτα και Γλυφάδα δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Τέλος, τα Χανιά πέρασαν νικηφόρα από την Πελοπόννησο, με το 3-1 απέναντι στην Κόρινθο.
Ο αγώνας Παναιγιάλειος – Εθνικός Αστέρας δεν διεξήχθη λόγω οφειλών της διοίκησης της Καισαριανής προς παίκτες (σ.σ. μετά από σχετική απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ), ενώ ο Αστέρας Μαγούλας είχε ρεπό. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (5/11, 15:00) με τον αγώνα Φωστήρας – Προοδευτική.


Η 2η αγωνιστική στο Νότιο ομιλο:

Κόρινθος - Α.Ο. Χανιά    1 - 3
Χτυπώντας στις αντεπιθέσεις ο ΑΟ Χανιά ξεχαρβάλωσε την άμυνα της Κορίνθου και κέρδισε την πελοποννησιακή ομάδα μέσα στην έδρα της με 3-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League 2.
O Moυράτ Σεροπιάν είχε στήσει αριστοτεχνικά την ομάδα του κι έτσι παρά το γεγονός ότι η Κόρινθος είχε την υπεροχή, οι Χανιώτες ήταν τελικά αυτοί που πήραν το «τρίποντο» της νίκης και μάλιστα εύκολα.
Στο 5ο μόλις λεπτό ο Γωνιωτάκης άνοιξε το σκορ ενώ στο 72’ ο Πάγκαλος έγραψε το 0-2. Η Κόρινθος μείωσε με τον Σαμπράκο το 77ο λεπτό, αλλά στο 90’ ο Ταταράκης διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ του ΑΟΧ
Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Φίλης, Ντα Σίλβα, Παπαευθυμίου (75' Σαμπράκος), Ντερντιλής, Κατσίκης, Τσουβαλτσίδης, Ματεντζίδης, Κάλφας, Πεχλιβανόπουλος, Σαμπάνης.

ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν):
Παπαδόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Μποτωνάκης, Τσαρτσίδης, Πυθαρούλης (λ.τρ. 60′ Ζντράβγκοβιτς), Βουρβαχάκης, Ταταράκης, Γωνιωτάκης (75′ Καμπλιώνης), Δουμάνης (62′ Μπαρτζίδης), Πάγκαλος.

2 στα 2 η Καλαμαριά, αρχή με νίκη για Επισκοπή

Επισκοπή - Αχαρναϊκός 2 - 1
Την πρώτη της νίκη σε επαγγελματική κατηγορία πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (4/11) η Επισκοπή, καθώς επικράτησε 2-1 του Αχαρναϊκού στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Ρεθύμνου, στο πρώτο της παιχνίδι στην Football League 2 μπήκε με το… δεξί στο πρωτάθλημα. Το «συγκρότημα» του Θανάση Κολιτσιδάκη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 37’ με κεφαλιά του Τριανταφύλλου.
Ο Αχαρναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 72’ με τον Καλογερόπουλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και με πλασέ έκανε το 1-1.
Ωστόσο, η… χαρά των «πράσινων» κράτησε μόλις έξι λεπτά, καθώς στο 78’ ο Σελινιωτάκης, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Επισκοπη

Επισκοπή (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Νικηφόρος, Ψωμάς, Μπαμπουλάκης, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Αντιασβίλι, Δελήμπασης, Κοζανίδης, Αργυράκης, Τζέκος, Δερμίσης.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας):
Παγούδης, Μανάλης, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Δασκαλάκης, Νιάρος, Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος.

Ρούβας - Πανηλειακός  2 - 0
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ρούβας, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πανηλειακό στην Κρήτη και επιβλήθηκε με 2-0.
Κυρίαρχος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Πύργου ήταν ο Ρούβας, ο οποίος στο 36' μπήκε στη θέση του... οδηγού. Ο Κορδονούρης εκτέλεσε εύστοχα την... εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48' ο Ανωγειανάκης διαμόρφωσε το 2-0, σκορ ασφαλείας για τους γηπεδούχους, αφού ο Πανηλειακός δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρούβα, εκτός την φάσης του 54' όταν ο Σωτηρόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Χριστοδουλάκη.
Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 3 βαθμούς στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους Πυργιώτες να μένουν στην 9η με ένα βαθμό.
Ρούβας (Αντώνης Δρακόπουλος): Χριστοδουλάκης, Ταβλαδωράκης, Σεντεμέντες, Ανυφαντάκης, Τζιράκης, Κορδονούρης, Γεωργόπουλος, Πετράς, Λυκουδης, Ανωγειανακης, Φουκαρακης.

Πανηλειακός (Στέλιος Γιαννακόπουλος):
Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Κολοβός, Πέτρου, Σαλαπάτας, Σωτηρόπουλος, Ντραγκόλοφ, Βλαχόπουλος, Ζέλιος.

Καλαμάτα - Α.Ο. Γλυφάδας 1 - 1
Βαθμό με το σπαθί της πήρε η Καλαμάτα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γλυφάδα, καθώς αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 20', κατάφερε να ισοφαρίσει τη Γλυφάδα (1-1).
Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς μόλις στο 20', ο Ζαρόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Σκάρο, ενώ αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του διαιτητή Κακρίδη, υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή παράβαση, αφετέρου ότι ακόμα και αν έγινε, έγινε εκτός περιοχής!
Ο Σκαρος, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοψαχείλη και έβαλε τη Γλυφάδα μπροστά στο σκορ. Η αθηναϊκή ομάδα, μάλιστα, έφτασε δύο φορές κοντά και στο δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα της εξασφάλιζε κατά 90% τη νίκη, ωστόσο η κεφαλιά του Μουστόγιαννη αποκρούστηκε αρχικά από τον Κοψαχειλη και εν συνεχεία η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (45'). Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μουστόγιαννης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε σε τετ α τετ με τον Κοψαχείλη.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γιώργος Μπένος έριξε στη μάχη τους Αθανασόπουλο και Γεωργιόπουλο ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του και ρίσκαρε αρκετά προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι παίκτες της Γλυφάδας έφυγαν με πολλές αξιώσεις στην αντεπίθεση, ωστόσο είτε λόγω κακής επιλογής στην τελική πάσα, είτε λόγω κακής εκτέλεσης, δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ. Κάτι που τελικά πλήρωσαν, καθώς στο 80' ο Σκαρλάτος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς επίσης και ότι οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 88' σε ανατροπή του Καντούτση το οποίο όμως δεν πήραν.
Η Γλυφάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης που αντίκρισε ο Σκάρος στο 89'.
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Ζαρόπουλος, Τσόπελας (21' Κοψαχείλης), Ψυχογιόπουλος, Καντούτσης, Τριανταφυλλάκης, Μπράχο, Ανδρεόπουλος, Ηλιόπουλος, Πούτσι, Σκαρλάτος, Καούνος.

ΑΟ Γλυφάδας (Βαγγέλης Μάλλιος):
Χώνος, Χατζηισαϊας, Καϊμακαμούδης, Νικόλτσης, Καρλιάμπας, Καλοτούρος, Σκάρος, Μουστόγιαννης, Καζαντζής, Ζαχαράτος, Κόντης.

Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α.α.

Φωστήρ - Προοδευτική  αύριο

Ρεπό ο Αστέρας Μαγούλας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Παναιγιάλειος 2 5-0 6
2. Χανιά 2 4-3 3
3. Κόρινθος 2 4-3 3
4. Επισκοπή 1 2-1 3
5. Προοδευτική 1 2-1 3
6. Ρουβάς 2 2-1 3
7. Αχαρναϊκός 2 2-2 3
8. Γλυφάδα 2 3-3 2
9. Καλαμάτα 2 2-2 2
10. Φωστήρας 1 2-2 1
11. Πανηλειακός 2 1-3 1
12. Αστέρας Μαγούλας 1 0-2 0
13. Εθνικός Αστέρας 2 0-5 -6