Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Δόξα Δράμας κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών

Μετά από απουσία σχεδόν ένα μήνα ο Ηρακλής γυρίζει στο Καυτανζόγλειο υποδεχόμενος τον Ηρακλή Ψαχνών και μαζί θέλει να επιστρέψει και στις νίκες καθώς στην τελευταία του επίσημη αναμέτρηση γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από την Προοδευτική για τον θεσμό του Κυπέλλου. Οσον αφορά το πρωτάθλημα, ο «γηραιός» προέρχεται από τη νίκη με 1-0 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο και θέλει να πετύχει για πρώτη φορά φέτος μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιώργος Στράντζαλης, δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Λιαπάκη, Νατσούρα, Βοσνιάδη, και Νατσιόπουλο, με τον τελευταίο να βγαίνει εκτός πλάνων την τελευταία στιγμή.
Αξίζει να σημειωθεί πως στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα βρεθεί για πρώτη φορά ο Γιώργος Βαζάκας που διαδέχτηκε τον Βασίλη Βούζα.
Την ίδια ώρα, στον Βόλο, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια απωλειών κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής, ενώ ο έτερος εκπρόσωπος της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, η Νίκη, δοκιμάζεται στα Μέγαρα χωρίς τον Ιβάν Τάσιτς.
Σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται και στη Δράμα με την τοπική Δόξα να υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Αναγέννηση Γιαννιτσών στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της «εποχής Τζαναβάρα», με τον Κορίνθιο τεχνικό να προσπαθεί στο διάστημα της διακοπής να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα του , με τους φιλοξενούμενους να καταλαμβάνουν την κορυφή της βαθμολογίας σε περίπτωση που φύγουν από την έδρα των «μαυραετών»,  με το «τρίποντο» στις αποσκευές τους.
Ο Πιερικός την ίδια ώρα υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης
Δύσκολη αποστολή έχει η Καλλιθέα η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εθνικό Γαζώρου, ενώ Θρασύβουλος-Φωκικός κοντράρονται στη Φυλή, ενώ Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός και ΑΕΛ Καλλονής-Εργοτέλης (05/11) συμπληρώνουν το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής.

 Τέλος στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Football League, την Παρασκευή, Παναχαϊκή και ΑΕΛ έμειναν  . Έντονα παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι για τον καταλογισμό του γκολ των Θεσσαλών.
Μόλις στο 4' ο Νεμπεγλέρας έκανε το σουτ, ο Πίτκας έδιωξε και ο Τσιμπάμπα στην επαναφορά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Στο 28' και πάλι ο Νεμπεγλέρας «γέμισε» με φάουλ, ο Τσιμπάμπα εκ νέου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
 Στο 52' ο Χασομέρης μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Τσιμπάμπα με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση φαίνεται ο σκόρερ να μην καλύπτεται από κάποιον αμυντικό, όμως πρόκειται για μία δύσκολη φάση, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Από 'κει και πέρα οι Πατρινοί πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 66' ο Βοσκόπουλος έφερε το ματς στα ίσα, όταν με κοντινή προβολή μετ΄από γύρισμα του Βουνκ διαμόρφωσε το 1-1. Στο 86' ο Μαπούκου από κοντά σκόραρε για την ανατροπή της Παναχαϊκής, όμως φαίνεται να είναι λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της ΑΕΛ.
Το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι βρήκε την ΑΕΛ να μένει χωρίς νίκη μετά από τρεις σερί επιτυχίες, ενώ η Παναχαϊκή παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βοσκόπουλος, Κοιλιάρας, Βούνκ (86' Βασιλαντωνόπουλος), Ολισέ, Ουρτάδο (42' λ.τ. Σαλαμαστράκης), Μαπούκου, Ντίνας, Γκούρτσας (55' Ντιόγκο).
ΛΑΡΙΣΑ: Σερεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (90' Γιώτας), Τσιμπάμπα, Δεινόπαπας (81' Φρανκού), Χασομέρης (65' Καρανίκας).

  αγωνιστική
Δόξα Δράμας- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πιερικός- Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός Βόλου- Αναγέννηση Επανομής
Ηρακλής- Ηρακλής Ψαχνών
Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός
Καλλονή - Εργοτέλης
Εθνικός Γαζώρου- Καλλιθέα
Παναχαϊκή- Λάρισα                                           1-1  
Βύζας Μεγάρων- Νίκη Βόλου
Θρασύβουλος- Φωκικός
Ρεπό: Καβάλα