Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΤΑΛΟΥΜΗ

 
 
Αρκαδία….
Νομός με ιστορία και υπερηφάνεια……
Τόπος ομορφιάς,γαλήνης, ηρεμίας, ξεκούρασης αλλά και φαγητού…

Στο πετρόκτιστο Ελληνικό,πάνω στην κεντρική πλατεία του οικισμού με τα ωραία πλακόστρωτα και το μνημείο του Κολοκοτρώνη, βρίσκεται η ταβέρνα του Ταλούμη, ένας ζεστός και άνετος χώρος όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο και η ζεστασιά της γνήσιας Αρκαδικής ατμόσφαιρας. Με μιαμεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1937η ταβέρνα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αρκαδία και τις ταβέρνες τις και συγκεντρώνει επιφανείς επισκέπτεςκαι διασημότητες όπως μαρτυρούν και οι πολλές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους της .
Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση της ταβέρνας, οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις και νοστιμότατα πιάτα Αρκαδικής κουζίνας.

Για αρχή, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει εξαιρετικά ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντόπιο λουκάνικο, γαρδούμπα λαδορίγανη ή φλογέρες και παστό με αυγά.
Στη συνέχεια μαζί με μία πληθωρική σαλάτα ή άγρια χόρτα μπορεί να επιλέξει κόκορα χωριάτικο με χυλοπίτες, αρνάκι λαδορίγανη, κουνέλι πρωτογιάχνι, εξαιρετικά κυνήγια όπως ελάφι ή ζαρκάδι και λαγωτό χοιρινό με καρύδι. Για τους παραδοσιακούς καλοφαγάδες υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην ψησταριά της ταβέρνας και εκεί ξεχωρίζουν τα γευστικότατα παϊδάκια,το αρνί σούβλας, το γκιούλμπαστι, το ψαρονέφρι, και η μοσχαρίσια γάλακτος. Εξαιρετικό κρασί ( βαρελίσιο ή εμφιαλωμένο) συμπληρώνουν μια σπάνια γευστική διαδρομή που μπορεί να ολοκληρωθεί με λίγο γιαούρτι με μέλιή το σπιτικό γλυκό ημέρας . Όποιος λοιπόν και αν είναι ο προορισμός σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη στην ταβέρνα του Ταλούμη και είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα όμορφο περίπατο στο πετρόκτιστο Ελληνικό καθώς και να απολαύσετε τα ωραία τοπία της Αρκαδίας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας ταξιδέψουν σε ένα κόσμο αναψυχής βγαλμένο από τα πιο όμορφο γεμάτα ξεγνοιασιά παραδοσιακά παραμύθια……..

Αποστάσεις :
Αθήνα 215 χλμ.
Τρίπολη 45 χλμ.
Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου 35 χλμ.
Διεύθυνση :
Ελληνικό Αρκαδίας,
Τηλ.:
27910-31311 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27910-31311 end_of_the_skype_highlighting 6977449309 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6977449309
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG